Workshops & lessenseries muziek

Workshops & lessenseries muziek

De workshops en lessenseries van SKVR Muziek zijn zeer gevarieerd en sluiten aan bij de belevingswereld van jongeren. De muzieklessen worden gegeven door professionele docenten. Zij leren uw leerlingen zowel muzikale vaardigheden als sociale vaardigheden aan zoals luisteren naar elkaar. Alle lessen worden afgesloten met een presentatie.


Muziek Appetizers

Workshop van 2 uur voor alle groepen mbo

Deze workshop richt zich op mbo studenten die in hun toekomstig beroep met kinderen tussen 2 en 12 jaar gaan werken, bijvoorbeeld bij een BSO, kinderdagverblijf of als onderwijsassistent. Muziek Appetizers geeft de studenten handvatten voor inzetten van beweging en muziek als aanvulling op het bestaande programma van hun (toekomstige) werkplek.

Lees meer »

Brassband

Lessenserie van 6 lessen van 1,5 uur of workshop van 2 uur voor mbo  
 
Tijdens de workshop spelen uw studenten slagwerk en worden ze begeleid op trompet. Ingrediënten van deze workshop en de kenmerken van de brassbandmuziek zijn de knallende ritmes uit verschillende Caribische muziekstijlen. Maar ook beats uit Bubbling, Samba, R&B en Hiphop.
Lees meer »

Percussie Cajon

Lessenserie van 6 lessen van 1,5 uur of workshop van 1,5 uur voor mbo
 
Tijdens de workshop leren uw studenten de basistechniek van cajon spelen. Het instrument ziet er uit als een houten kist waar je bovenop plaatsneemt om het te bespelen. Oorspronkelijk komt het instrument uit Peru, maar ze is nu vooral bekend uit de Flamenco.
Lees meer »

Percussie Djembé

Lessenserie van 6 lessen van 1,5 uur of workshop van 1,5 uur voor mbo
 
Tijdens deze workshop maken uw studenten kennis met een veelzijdig instrument en leren de basistechniek van djembé spelen. De djembé komt uit West- Afrika en werd traditioneel gebruikt om snel met andere dorpen te communiceren.
Lees meer »

Rap

Lessenserie van 6 lessen van 1,5 uur of workshop van 1,5 uur voor mbo
 
Tijdens deze lessenserie en workshop leren de studenten de techniek van het schrijven en presenteren van een rap. Ritmegevoel, tekst en taal zijn de ingrediënten van deze workshop. De studenten gaan aan de slag met de techniek van muziek maken èn het schrijven van een persoonlijke tekst. Deze worden gecombineerd in een rap.
Lees meer »

Vocal Group

Lessenserie van 6 lessen van 2 uur of workshop van 1,5 uur voor mbo
 
Tijdens deze workshop leren uw studenten de basistechniek van het zingen in een popkoor (Vocal Group) en verkennen ze de mogelijkheden van het meerstemmig zingen. Studenten leren hun stem gebruiken en werken aan hun podium presentatie. De workshop sluit af met een optreden/presentatie van de hele groep.
Lees meer »

DJ-ing & beatcreating

Lessenserie van 6 lessen van 1,5 uur of workshop van 2 uur voor mbo
 
Tijdens deze workshop leren uw studenten de basistechniek van DJ’ing en Beatcreating. Na afloop van de workshop zijn de studenten zich meer bewust van de basis van muziek en hebben ze kennisgemaakt met de bijbehorende techniek op de iPad, computer, controller en draaitafels.
Lees meer »

‘Ik en Erasmus’ - Rap

Workshop van 2 uur of lessenserie van 6 lessen van 1,5 uur
voor mbo niveau  2 t/m 4
 
Er is een brug naar hem vernoemd, een ziekenhuis en op het plein voor de Laurenskerk staat een standbeeld, maar wie was Desiderius Erasmus eigenlijk? Uw studenten maken kennis met de bekende Rotterdamse filosoof,  humanist en schrijver en verwoorden via spoken word op creatieve wijze  hun eigen gedachtegoed.
Lees meer »

 


 

Informatie en boekingen
Onze medewerkers helpen u graag met het maken van een keuze. Ook denken wij graag mee over het combineren van workshops of het invullen van bijvoorbeeld een themadag op uw school. 

Bel tijdens kantooruren:  010-271 8320
of stuur een mail: onderwijs@skvr.nl
U kunt ook contact opnemen via ons contactformulier
 

Goed om te weten
Onze tarieven zijn inclusief eventuele materiaalkosten.
SKVR streeft ernaar om bij afname van meerdere workshops of lessen aaneensluitend te roosteren. Sluit dit niet aan bij uw wensen houd dan rekening met een toeslag.