Percussie

Workshop van 1,5 uur of
lessenserie van 6 lessen van 1,5 uur,
voor alle leerjaren en niveaus

Laat uw studenten kennis maken met de cajon, djembé of daf. Percussie-instrumenten uit verschillende werelddelen en ieder met een eigen techniek en geschiedenis.

In de workshop maken uw studenten kennis met het instrument. In korte tijd leren zij de basistechniek.  In de lessenserie wordt verder ingegaan op de speeltechniek. Meerdere ritmes komen aan bod en er is veel aandacht voor het samenspelen in een groep. Per workshop of lessenserie kiest u voor één instrument. Uiteraard is het mogelijk om meerdere workshops of lessenserie naast elkaar te programmeren.

Cajon
Het instrument ziet er uit als een houten kist waar je bovenop plaatsneemt om het te bespelen. Oorspronkelijk komt het instrument uit Peru, maar ze is nu vooral bekend uit de Flamenco.

Djembé
De djembé is een veelzijdig instrument uit West-Afrika. Het instrument werd traditioneel gebruikt om met andere dorpen te communiceren.

Daf
In Nederland denken we bij het woord ‘daf’ al snel aan het bekende automerk. Maar in het Oosten staat het bekend als een van de oudste en meest invloedrijke Perzische instrumenten. Farid Sheek laat uw studenten in de workshop kennismaken met de klanken van dit bijzondere instrument, dat in hedendaags Iran misschien nog wel even populair is als tweeduizend jaar geleden.

De studenten werken aan de vaardigheden samenwerken, communiceren en sociale vaardigheden door het samenspelen en naar elkaar luisteren tijdens de workshop of lessenserie. Door het zelf creëren van ritmes werken ze aan creativiteit. Daarnaast verdiepen de leerlingen zich in de oorsprong van de Cajon, Djembé of Daf waardoor ze werken aan culturele vaardigheden.

Workshop     
Doelgroep: voor alle mbo groepen
Locatie: op school (in gymzaal of afgezonderd van reguliere lessen) of SKVR locatie
Duur: workshop van 1,5 uur 
Kosten: € 180,-  /  € 145,- (kortingstarief*)
Groepsgrootte: minimaal 5 en maximaal 15 deelnemers

Lessenserie     
Doelgroep: voor alle mbo groepen
Locatie: op school (in gymzaal of afgezonderd van reguliere lessen) of SKVR locatie                 
Duur: workshop van 1,5 uur of 6 lessen van 1,5 uur
Kosten:  € 920,-  /  € 695,- (kortingstarief*)
Groepsgrootte: minimaal 5 en maximaal 15 deelnemers

* Kortingstarief is van toepassing voor Rotterdamse scholen waarbij de activiteit op een SKVR-locatie plaatsvindt.