Club VJ

Workshop van 2 uur
voor niveau 3 en 4
 

Een VJ is iemand die op feesten en evenementen live video beelden mixt. Samen met het licht en de muziek maakt dit de show. Dat is wat jouw studenten gaan doen: zelf een korte live show maken en performen.

«Terug naar vorige pagina

In deze workshop wordt de iPad gebruikt als een instrument om geluid en film mee op te nemen.

Jouw studenten leren hoe ze de iPad als expressief instrument kunnen gebruiken, rekening houdend met de videobeelden en audio die gemixt gaan worden. In teams van twee wordt er gewerkt aan de voorbereiding van een kort optreden. Samen zoeken ze uit welke beelden er bij welke tunes passen. De workshop wordt afgesloten met een korte live performance door alle teams.

Deze workshop doet een beroep op de creativiteit en vraagt innovatief gebruik van technologie.

Studenten doen ervaring op, op het gebied van muziek en video techniek (vidibox app). Ze leren grafisch en beeldend te werken. Ze luisteren en kijken naar beeld en geluid en leren deze te combineren. Studenten doen podiumervaring op en werken samen met elkaar. Ze bekritiseren en beargumenteren eigen en elkaars werk. De studenten hebben begrip van de technologische principes. Begrijpen de aard van de technologie en zijn bewust van het juiste gebruik van verschillende gereedschappen.

Doelgroep: voor alle leerjaren en niveaus
Locatie: op school of bij SKVR
Duur: 2 uur
Kosten: € 190,-  / € 145,- (kortingstarief*)
Groepsgrootte: maximaal 15 (max. 2 groepen tegelijk mogelijk)

* Kortingstarief is van toepassing voor Rotterdamse scholen waarbij de activiteit op een SKVR-locatie plaatsvindt.

Goed om te weten

Bij de SKVR Onderwijsproducten worden vanaf-prijzen getoond.

Het bedrag is gebaseerd op minimaal twee, gelijke en aaneensluitende, workshops uitgevoerd door dezelfde docent.

SKVR streeft naar het aaneensluitend roosteren bij afname van meerdere workshops of lessen met dezelfde docent. Soms komt dit voor de school niet goed uit. Deze wil bijvoorbeeld workshops horizontaal programmeren of juist verspreid over de dag meerdere keren dezelfde workshop, waardoor er ‘wachttijden’ voor de docent ontstaan.

Wij plannen de workshops of lessen dan in naar jouw wens. Houd hierbij rekening met een toeslag. Neem contact met ons op voor meer informatie of het aanvragen van een offerte.

Informatie voor scholen van buiten Rotterdam

Scholen van buiten Rotterdam zijn van harte welkom op de SKVR-locaties. Het is niet mogelijk workshops en lessenseries te verzorgen op schoollocaties buiten Rotterdam. Scholen van buiten Rotterdam kunnen geen gebruik maken van het kortingstarief.
Meer weten over de mogelijkheden? Neem contact met ons op voor meer informatie of het aanvragen van een offerte.