Fotografie & Media
MBO

  • Leert studenten omgaan met dagelijkse beeldenstroom
  • Leert studenten kritisch en vaardig omgaan met media
  • Kijken, ontdekken en doen 
  • Van ambachtelijke principes tot de nieuwste middelen
  • Les van een professional
Ondanks dat de studenten veel gebruik maken van Media wisten ze er nog weinig over

Workshops en Lessenseries

CV vormgeven

Workshop van 2 uur
voor niveau 3 en 4

Uw studenten leren het belang van het goed vormgeven van een cv en sollicitatiebrief. Wat doet vormgeving met de lezer en hoe zorg je dat jouw brief en cv uniek zijn?

StartUp - Ontwerp voor de toekomst

Workshop van 2 uur
voor niveau 2, 3 en 4

Als een echte 'Startup' gaan uw studenten aan de slag met bedenken én presenteren van een product voor de toekomst. De workshop vindt plaats in Het Nieuwe Instituut waar de studenten ook een inspirerende rondleiding krijgen.

Club VJ

Workshop van 2 uur
voor niveau 3 en 4

Een VJ  mixt live video beelden op feesten en evenementen. Samen met het licht en de muziek maakt dit de show! Dat is wat we gaan doen, zelf een korte show maken en performen, live!

Living Together

Workshop van 2 uur 

In deze workshop gaan uw studenten een dubbelportret maken waarin ze zelf de hoofdrol spelen. Het ensceneren van een eenvoudige handeling met jezelf als tegenspeler.

Workshop Pinhole

Workshop van 2 uur
voor niveau 3 en 4

Een mooie kennismaking met de magie en het ambacht van fotografie. Uw studenten maken een eigen pinhole foto (een foto met een tot camera omgebouwd verfblikje) en ontwikkelen deze in een echte doka.  

Glamourfotografie

Workshop van 2 uur 

Uw studenten leren hoe je in een fotostudio fotografeert. Ze maken kennis met hedendaagse- en jaren 50 glamourfotografie. Ze gaan aan de slag met: visagie, styling, licht en belichting en de camera.

Straatfotografie

Workshop van 2 uur 

De studenten gaan fotograferen in de Rotterdamse binnenstad. De opdracht is op zoek te gaan naar ‘het moment’ waarop iets tussen mensen gebeurt en dat te vangen in een foto.

Portretfotografie

Workshop voor alle groepen 

Onder begeleiding van een docent fotografie kijken we naar voorbeelden uit de model- en portretfotografie van verschillende fotografen. Daarbij komen verschillende genres en het gebruik van het portret aan de orde.

360ME

Workshop van 2 uur,
 

Uw studenten maken kennis met Virtual Reality door zelf in een 360-graden film te spelen. De film wordt online gedeeld en kan worden teruggekeken en herbeleefd via een VR-bril.

Informatie en Boekingen

Onze medewerkers adviseren u graag of helpen u met het maken van een keuze. 

Bel tijdens kantooruren: 010-271 8320,
stuur een mail: onderwijs@skvr.nl
of gebruik het contactformulier

Ontvang de 'Vol inspiratie tas' cadeau als u nu contact met ons opneemt 

Vol inspiratie