What's new(s)? Journalistiek schrijven

What's new(s)? Journalistiek schrijven

Workshop van 2 uur voor alle niveaus en leerjaren van het voortgezet onderwijs

 Elke dag komen uw leerlingen in aanraking met nieuws; via internet, kranten, radio en tv. Maar wat is ‘nieuws’ eigenlijk en hoe wordt het gemaakt? In deze workshop leren de leerlingen wat het verschil is tussen feiten en meningen én hoe zij zelf nieuws kunnen maken.
Een docent met ervaring in de journalistiek gaat met uw leerlingen in gesprek over hoe nieuws gemaakt wordt. Leerlingen bespreken recente gebeurtenissen en hoe die in het nieuws gekomen zijn. Zij gaan daarbij in op het verschil tussen feiten en meningen. Daarna gaan ze aan de slag met het interviewen van hun medeleerlingen over het nieuws.

Doelen en 21ste eeuwse vaardigheden:
De leerlingen leren een helder interview schrijven. Zij leren hun mening verwoorden en het verschil te maken tussen meningen en feiten. De les draagt bij aan de mediawijsheid van de leerlingen.

Doelgroep: voor alle groepen voortgezet onderwijs
Locatie: bij SKVR of op school
Duur: 2 uur
Kosten: bij SKVR € 95,-; op school €125
Groepsgrootte: maximaal aantal deelnemers 15

 


 

Informatie en boekingen
Onze medewerkers helpen u graag met het maken van een keuze. Ook denken wij graag mee over het combineren van workshops of het invullen van bijvoorbeeld een themadag op uw school. 

Bel tijdens kantooruren:  010-271 8320
of stuur een mail: onderwijs@skvr.nl
U kunt ook contact opnemen via ons contactformulier
 

Goed om te weten
Onze tarieven zijn inclusief eventuele materiaalkosten.
SKVR streeft ernaar om bij afname van meerdere workshops of lessen aaneensluitend te roosteren. Sluit dit niet aan bij uw wensen houd dan rekening met een toeslag.