workshops & lessenseries Fotografie & Media

workshops & lessenseries Fotografie & Media

Open je ogen bij SKVR Fotografie & Media! Hoe gaan we om met de beeldenstroom die ons dagelijks overspoelt? Wat vertelt een foto ons? Wat is waarheid en bestaat dat in de fotografie en de media? SKVR Fotografie & Media wil jongeren stimuleren om kritischer en vaardiger te worden in het omgaan met alle beelden om hen heen.

SKVR werkt daarbij nauw samen met het Nederlands Fotomuseum. Gezamenlijk bieden zij u een mooi programma met diverse educatieve activiteiten, waarin kijken, ontdekken en doen hand in hand gaan.

CV vormgeven

Startup

Workshop van 2,5 uur voor mbo niveau 3 en 4 
 
In deze workshop leren uw studenten wat het belang is van het goed vormgeven van een cv en sollicitatiebrief. Wat doet vormgeving met de lezer en hoe zorg je dat jouw brief en cv uniek zijn?
Lees meer »

 StartUp - Ontwerp voor de toekomst

Startup

Workshop van 2 uur voor mbo niveau 2, 3 en 4
 
Als een echt 'Startup'-bedrijf gaan uw studenten aan de slag met bedenken én presenteren van een product voor de toekomst. De workshop vindt plaats in Het Nieuwe Instituut waar de studenten ook een inspirerende rondleiding krijgen.
Lees meer »

Chicks and the city - lessenserie radiomaken i.s.m. Radio Rijnmond

 

Workshop van 2 uur  of lessenserie van 4 lessen van 2 uur, voor mbo  
   
Een multidisciplinair onderwijsproject in samenwerking met het programma Chicks and the City van Radio Rijnmond, waarin jongeren leren wat nodig is om een eigen liveradioshow te maken en presenteren.
Lees meer»
 

360ME; speel de hoofdrol in je eigen Virtual Reality film 

Startup

Workshop van 2 uur voor mbo
 
Uw studenten maken kennis met Virtual Reality door zelf een 360-graden film te maken. De film wordt online gedeeld en kan worden teruggekeken en herbeleefd via een VR-bril. .
Lees meer »

Club VJ

Workshop van 2 uur voor mbo niveau 3 en 4
 
Een VJ  is iemand die op feesten en evenementen live video beelden mixt. Samen met het licht en de muziek maakt dit de show! Dat is wat we gaan doen, zelf een korte show maken en performen, Live!
Lees meer »

Living Together

Workshop van 2 uur voor mbo 
 
In deze workshop gaan uw studenten een dubbelportret maken waarin ze zelf de hoofdrol spelen. Het ensceneren van een eenvoudige handeling met jezelf als tegenspeler.
Lees meer »

Workshop Pinhole

Pinhole

Workshop van 2 uur voor mbo niveau 3 en 4
 
Een mooie kennismaking met de magie van fotografie. Uw studenten maken een eigen pinhole foto (een foto met een tot camera omgebouwd verfblikje) en ontwikkelen deze in een echte doka.  
Lees meer »

Glamourfotografie

Glamour fotografie

Workshop van 2 uur voor alle groepen voortgezet onderwijs 
 
Uw studenten leren hoe je in een fotostudio fotografeert. Ze maken kennis met hedendaagse- en jaren 50 glamourfotografie. Ze gaan aan de slag met: visagie, styling, licht en belichting en de camera.
Lees meer »

Straatfotografie 

Video Critics

Workshop van 2 uur voor alle groepen mbo 
 
De studenten gaan fotograferen in de levendige Rotterdamse binnenstad. De opdracht is op zoek te gaan naar ‘het moment’ waarop iets tussen mensen gebeurt en dat te vangen in een foto.
Lees meer »

Portretfotografie 

Video Critics

Workshop voor alle groepen mbo 
 
Onder begeleiding van een docent fotografie van SKVR kijken we naar voorbeelden uit de model- en portretfotografie van verschillende fotografen Daarbij komen de genres en het gebruik van het portret aan de orde.
Lees meer »

Mash up 

Video Critics

Workshop van 2 uur voor alle groepen mbo 
 
In deze workshop gaan uw studenten zelf Mash Ups maken.Bestaande video- en geluidsfragmenten worden gemixt tot een nieuwe webvideo met een nieuwe betekenis. De resultaten worden gedeeld via YouTube.
Lees meer »

 


 

Informatie en boekingen
Onze medewerkers helpen u graag met het maken van een keuze. Ook denken wij graag mee over het combineren van workshops of het invullen van bijvoorbeeld een themadag op uw school. 

Bel tijdens kantooruren:  010-271 8320
of stuur een mail: onderwijs@skvr.nl
U kunt ook contact opnemen via ons contactformulier
 

Goed om te weten
Onze tarieven zijn inclusief eventuele materiaalkosten.
SKVR streeft ernaar om bij afname van meerdere workshops of lessen aaneensluitend te roosteren. Sluit dit niet aan bij uw wensen houd dan rekening met een toeslag.