Theatersport: een doe-workshop voor het hele team

“Theatersport is een echte doe-workshop met veel energie.”

Aan het woord is Christina Schutte, coördinator en docent Theater bij SKVR. “Voorop staat dat je een vrolijke en ontspannen tijd met elkaar hebt maar ondertussen leer je elkaar ook op een andere manier kennen – en jezelf eigenlijk ook.”

Spannend
Het teamuitje Theatersport is een veel geboekte workshop. Toch merken we dat veel mensen het spannend vinden om aan mee te doen. Christina is zich daarvan bewust. “We laten je niet zo maar los, zoals je misschien wel eens op tv ziet bij de bekende improvisatieshows. Je hoeft ook niet geweldig grappig te zijn. Wij zorgen voor gekaderde opdracht waar je in teamverband mee aan de slag gaat. Dan ligt de focus vanzelf op het doen en niet op jezelf. Ik vertel mijn deelnemers altijd: als je gewoon meedoet kan het gewoon niet misgaan.”

Spanning
Op de werkvloer leeft natuurlijk van alles. Soms is het goed om daar bewust mee aan de slag te gaan maar vaak ook niet. “Ik verdiep me altijd in de groep die ik voor me krijg maar we gaan niet letterlijk aan de slag met issues uit de werkpraktijk. Laatst had ik een groep die achteraf aangaf al een tijdje te worstelen met spanningen op de werkvloer. Tijdens de workshop speelde dat totaal niet. Ze gingen zo op in hun opdrachten dat ze gewoon even vergaten wat er speelde. Simpel weg door te doen in plaats van te overleggen. ”

Ontspannen
Bij de In Bedrijf uitjes steek je tussen de regels door altijd iets op. “Je maakt kennis met basistechnieken uit het Theater, ook dat gaat weer spelenderwijs. Hoe je staat, je stemgebruik, hoe je overkomt. Ik hoor vaak van deelnemers dat ze daar later in hun werkpraktijk nog van profiteren. Maar mijn doel is vooral dat iedereen een leuke tijd beleeft en ontspannen naar huis gaat.”
Wil jij ook Theatersport komen doen met je collega’s? Boek dan hier je uitje.