Rock Central

Muziekcoaching VOOR echte Rockers, DOOR echte Rockers!
Alternatieve rock, metal, punk, grunge, indierock, hardcore, emo, stoner etc... Alles is mogelijk.
Rock Central biedt een volledig coachingstraject toegespitst op de alternatieve gitaarmuziek. Of je nu gewoon lekker wilt leren spelen, je op zoek bent naar die ene vette sound of je wilt laten klaarstomen om zelf professional te worden, bij Rock Central zit je helemaal goed!

Van skillsles tot vooropleiding
Je kunt bij ons terecht voor bandcoaching, eventueel in combinatie met instrumentles en een officiële vooropleiding voor de Fontys Rockacademie. Alle Rock Central docenten zijn namelijk officieel gecertificeerd vooropleider voor de Fontys Rock Academie. Rock Central is een samenwerking tussen de SKVR en poppodium Baroeg. Voel je je helemaal thuis in de alternatieve gitaarmuziek, dan is Rock Central zeker iets voor jou!

Ben je op zoek naar een breder stijlenpakket, kijk dan eens bij de SKVR Popschool.

                            

 


Rock Central Lesaanbod


Rock Central biedt verschillende soorten lesaanbod voor de alternatieve muziekliefhebber en serieuze muzikant. De cursustijden worden door de docent in overleg met jou bepaald en zullen op donderdagavond plaatsvinden. Het is dus niet zo dat elke cursus om 19:00 uur begint zoals bij het inschrijfformulier staat aangegeven.


Bandles

Wil jij samen met anderen in een band? Of heb je zelf al een band die goede coaching in de vorm van bandles kan gebruiken? Tijdens een traject van 38 weken werk je met jouw band een uur per week aan de nummers die jij wilt spelen. Vervolgens sta je drie keer per jaar met jouw Rockband te knallen in een showcase op rockpodium Baroeg. Afhankelijk van je niveau en beschikbare plaatsen word je door ons in een band geplaatst. Deelnemen met een bestaande band kan natuurlijk ook. Als je jezelf met alle leden van een bestaande band afzonderlijk hebt aangemeld, geef dan alle namen door via s.jaghai@skvr.nl.

Lesduur: 60 minuten, wekelijks

Schrijf je in voor de Rock Central bandles: Band Rock Central »


Combiles = bansles + instrumentles

Wil je naast bandles ook individuele skills op je instrument verder ontwikkelen? Kies dan voor de combiles. Bij Rock Central krijg je met de combiles wekelijks 60 minuten bandcoaching én wekelijks instrumentles in een groepje waar je meer ingaat op de skills voor jouw specifieke instrument. De basis voor instrumentles is 60 minuten voor een groepje van 4 leerlingen. Is de groep kleiner, dan is de wekelijkse lestijd korter: 3 leerlingen 45 minuten, 2 leerlingen 30 minuten. Als er geen groepsles mogelijk is in verband met niveau, genre of leeftijd, dan heb je individueel 30 minuten les om-de-week.

De volgende combilessen zijn mogelijk, klik op de combiles van je keuze:

Combiles drums »

Combiles basgitaar »

Combiles gitaar »

Combiles zang »


Auditiecoaching Fontys Rockacademie

Omdat de Fontys Rockacademie jaarlijks vele honderden aanmeldingen krijgt, is het toch een pittige klus om aangenomen te worden als student. Onze coaches zijn officiële licentiehouders die jou kunnen begeleiden naar deze opleiding. Zij kijken naar jouw vaardigheden, ambitie en onderwijsbaarheid en zullen aan de hand van een intensief coachingstraject beoordelen of jij geschikt bent voor de opleiding. Sluit jij dit traject goed af dan ben je al automatisch door naar de tweede selectieronde!

Meld je nu aan voor een intakegesprek! Hieruit volgt, afhankelijk van jouw speelniveau, visie en kennis een persoonlijk advies voor de te volgen auditiecoaching. Om jezelf aan te melden stuur je een e-mail naar Shandhia Jaghai, s.jaghai@skvr.nl.


Verdieping, workshops en jammen

Als onderdeel van de bandlessen zijn er ook thema/verdiepingslessen en workshops voor specifieke onderwerpen die in de wekelijkse lessen niet aan bod komen: podiumperformance, specifieke speltechniek en songwriting bijvoorbeeld. Maar ook muziektheorie, bandpromotie en lekker jammen met andere muzikanten!

Meer over SKVR Muziek

Rock Central
Praktische info

010 - 436 13 66

klantenservice@skvr.nl

WMDC, Pieter de Hoochweg 125
Lesdag: donderdag
Tijden: tussen 19.00 en 23.00 uur (in overleg met coach en docent)