Kunst-ID

  • Elke week een kunstvakkracht in de klas
  • Doorlopende leerlijnen
  • Aansluiting op de leerdoelen van uw school
  • Voordelig dankzij subsidie van de gemeente
  • Begeleiding door een vaste accounthouder van SKVR 
Kunst-ID is echt fantastisch voor onze leerlingen.
leerkracht primair onderwijs

Waarom Kunst-ID op uw school?

Met KunstID heeft u wekelijkse kunstlessen op school. U kiest zelf in welke kunstdiscipline(s) en in welke groepen. Wij bieden lessen van een hoge kwaliteit volgens een goed doordachte leerlijn. Onze docenten zijn ervaren vakleerkrachten met een achtergrond in de kunsten.

Wij bekijken samen met u welke lessen het beste aansluiten bij de visie en doelen van de school.

In KunstID-lessen staat de eigen inbreng van de leerlingen centraal. De kinderen leren dat ze iets kunnen maken wat over henzelf gaat. Ze doorlopen een creatief proces waarin ze onderzoeken en experimenteren. Daarna reflecteren ze op wat ze hebben gedaan en gemaakt.

Wij werken volgens de SKVR Leerlijnen Cultuureducatie. Deze zijn voor alle kunstvakken gebaseerd op drie culturele competenties: creërend vermogen, presenteren en sociale competenties. De Leerlijnen zijn voor alle disciplines vakspecifiek uitgewerkt voor de groepen 1 t/m 8. 

Document:
SKVR Leerlijnen Cultuureducatie (pdf, 9 MB)

Omdat SKVR werkt volgens de Leerlijnen Cultuureducatie werken leerlingen gericht aan de ontwikkeling van hun culturele competenties. Die competenties hebben wij bovendien vastgelegd in heldere en meetbare eindtermen. Daarbij sluiten wij aan op het SLO leerplankader Kunstzinnige orientatie.

Als school heeft u nauw contact met uw accounthouder bij SKVR die met u meedenkt en adviseert.

 

Kunst-ID Dans op de Mr. van Eijckschool

Mr. Van Eijckschool heeft bewust gekozen voor Dansles voor alle groepen. De doelstellingen zijn per bouw omschreven en er zijn drie dansdocenten betrokken. Intern Cultuurcoordinator Irma Demir vertelt in dit filmpje waarom de school voor Dans heeft gekozen. "We zien dat het plezier in bewegen bijdraagt aan de ontwikkeling en het zelfvertrouwen van de kinderen. Dat leidt uiteindelijk ook tot betere presentaties op school."

Informatie en boekingen

SKVR heeft jarenlange ervaring met cultuureducatie in het onderwijs. 
Ik adviseer u graag over de mogelijkheden en beste aanpak voor uw school. 

Bel mij tijdens kantooruren op 010-271 8320 of stuur een mail naar onderwijs@skvr.nl.
Of gebruik het contactformulier, dan neem ik contact met u op.

Laura Goedee
Coördinator onderwijs