CKV week, een creatieve invulling door de Horecavakschool

Hoe je de veertig jaarlijkse uren voor CKV invult mag je als school zelf bepalen.

Op de Horeca Vakschool hebben ze er voor gekozen om ongeveer de helft van de uren in te vullen tijdens een CKV week bij SKVR op locatie. In vier dagen volgen alle derdejaars vier verschillende workshops. Dit jaar waren dat: Streetdance, Brassband, Present en Beeldmerk. “We letten bij de selectie van de workshops vooral op wat de leerlingen graag doen,” vertelt Dolors Vilaseca, CKV docent. “Voor de inhoudelijke invulling vertrouwen we helemaal op SKVR.”

Identiteit
Identiteit is een element dat duidelijk in alle vier de workshops, zij het op een impliciete manier, naar voren komt. “Dat klopt,” beaamt Carin Mulder. Leerlingen zijn de eerste twee jaar van hun middelbare schooltijd vaak nog druk met groepsvorming. In het derde jaar komt de ontwikkeling van hun eigen persoonlijkheid meer centraal te staan.” Hoe daar in de workshops mee gespeeld wordt verschilt. Gaat het bij Brass nog vooral vooral om hoe jouw eigen inbreng het geheel versterkt, wordt je bij Dans expliciet aangemoedigd om er zelf helemaal te zijn: “Pak je ruimte, laat je zelf zien!” moedigt dansdocent Steven Lima de leerlingen aan. Hoewel het behoorlijk ingewikkelde moves zijn, staat bij iedereen een glimlach van oor tot oor op het gezicht.

Op locatie
De workshops vinden plaats bij SKVR. “Het zorgt er voor dat de leerlingen even helemaal uit hun vaste omgeving en patronen komen. Dat heeft meestal een goede uitwerking op de motivatie,” legt Carin uit. Aan deze groep is dat zeker te merken. Ook in de workshop Present waarin iedereen zichzelf moet presenteren en er gelet wordt op hoe je over komt. Iedereen doet mee en de sfeer is positief. De leerlingen zijn zich zelf bewust van de link met hun toekomstige beroep waarin zaken als lichaamstaal, een open benadering en gastvrijheid belangrijk zijn.

Interesse?
Ook een CKV-week of een Cultuurdag organiseren? Met workshops in alle kunstdisciplines maakt u er samen met SKVR iets bijzonders van. Meer informatie. 

Vindt u het lastig om een keuze te maken uit het brede aanbod? Onze medewerkers helpen u graag een selectie te maken die past bij uw leerlingen. Bel tijdens kantooruren:  010-271 8320 of stuur een mail: onderwijs@skvr.nl 

 

«Terug naar vorige pagina