Maand van het Cultuuronderwijs - workshop Pinholefotografie

Fotografie & Media

Maak tijdens de Maand van het Cultuuronderwijs kennis met de magie van fotografie en ervaar wat deze workshop voor uw leerlingen kan betekenen.

Wat gaat u doen?
Deze workshop is een mooie kennismaking met de magie van fotografie. We maken een korte wandeling door de stad onder begeleiding van een SKVR fotografiedocent. U maakt een eigen pinhole foto (een foto met een tot camera omgebouwd verfblikje) en ontwikkelt deze in een echte doka. De workshop biedt een combinatie van ambachtelijk werken en leert u letterlijk met een andere blik kijken naar de omgeving. Tijdens de workshop zijn medewerkers van SKVR Onderwijs aanwezig aan wie u al uw vragen kunt stellen. U gaat naar huis met een eigen gemaakt kunstwerk.

Waarom gaat u dit doen?
Het biedt u de kans te ervaren wat deze workshop kan betekenen voor uw leerlingen en om uw vragen (ook over onze andere workshops en lessenseries) te stellen aan onze medewerkers. En tenslotte is dit een mooi cadeautje aan uzelf want erg leuk om te doen en een mooie gelegenheid om collega’s uit het werkveld te ontmoeten.

Voor wie?
Voor leerkrachten, docenten en onderwijsmedewerkers in het PO,VO en MBO.

Hoe past dit op uw school?
Deze workshop is geschikt voor bovenbouw PO, voor VO en MBO. Het sluit aan op de thema's Wetenschap & Technologie (het ontwikkelen van een foto), Burgerschap (op een andere manier naar je omgeving kijken) en Beroepenorientatie (hoe werkt een analoge fotograaf).

Wanneer en waar?
De workshop vindt plaats op dinsdag 19 maart van 15.00 tot 17.00 uur bij SKVR, Hennekijnstraat 6.

Inschrijven
Stuur voor 15 maart een mail naar Laura Goedee, coordinator Onderwijs: l.goedee@skvr.nl 

 

KCR MVCO header