Expositie Izaak Maartense

Beeldende kunst

Tot en met half januari exposeert Izaak Maartense verschillende werken in Gallerie Hennekijn en de Aert van Nesstraat.

Izaak Maartense (geboren op 25 november 1942, in Baarn) klopte in 1959 op de deur van de Kunstacademie, maar werd ‘wegens gebrek aan talent’ niet toegelaten. Daarop begon Izaak met de studie Economie, in Rotterdam, wat hem een carrière in de financiële wereld bezorgde. Sinds 2004 geniet hij pensioen. Izaak is getrouwd met Marithe (een Française, afkomstig uit Bretagne) en heeft twee kinderen en twee kleinkinderen.

Van jongs af aan tekent Izaak al veel, later begon hij met olieverf ‘als zondagsschilder’. Zijn werkvrije leven levert hem zo’n 14 jaar geleden de tijd op om meer in het hobbyschilderen te investeren. Bij SKVR gaat hij, door verschillende cursussen van verschillende docenten, de diepte in. Afgelopen anderhalf jaar is Izaak actief in het Open Atelier, onder het inspirerende toezicht van Detlef Greinert (ook docent van de Basiscursus tekenen en schilderen en Modeltekenen).

‘Schilderen is voor mij een bezigheid voor het eigen plezier. De beschikking over een tuinatelier in Zeeland en mijn veelvuldige verblijven in Bretagne zijn terug te vinden in de getoonde werken. Voorkeur voor landschappen en zee voeren de boventoon.’ Sommige werken zijn gemaakt op basis van klassiekers, maar de meeste zijn uitwerking van ter plekke gemaakte schetsen op papier en foto’s ter ondersteuning, met de intentie om zo de sfeer van het moment vast te leggen.

De expositie is geopend van 10:00 tot en met 21:00 uur (maandag t/m donderdag) en 10:00 tot en met 16:00 uur (vrijdag en zaterdag).
In vakanties zijn er afwijkende openingstijden. Neem contact op met de klantenservice voor de openingstijden.