Band Blend Festival

-
Muziek

Drie avonden lang pop-, rock- en jazzmuziek op de podia van GROUNDS. Acts wisselen elkaar af in twee zalen en je kunt zelf meedoen aan zangworkshops. 

Bekijk het volledige programma van bands en workshops hier.

Naast alle optredens kun je tijdens Band Blend Festival deelnemen aan verschillende workshops.
Hieronder lees je meer over de verschillende workshops. 

Zangworkshop - I've got the music in me
Dinsdag 19 maart - 17:00 en 18:30 uur
Een workshop over zanginterpretatie en zingen met plezier. Uiteraard met het nummer; I’ve got the music in me. Voor iedereen die graag wil leren zingen!
Meld je vooraf aan via c.schmeiser@skvr.nl

SKVR Choir XXL
Dinsdag 19 maart - 17:00 en 18:30 uur
Speciaal voor Band Blend Festival brengen we alle zangleerlingen samen. In één workshop studeren ze een lied in die ze on stage laten horen.
Meld je vooraf aan via c.schmeiser@skvr.nl

Masterclass Contrabas door Joost Verbakel
Dinsdag 19 maart - 18:45 uur
De functie van contrabas en basgitaar in muziek is gelijk, maar de speelwijze is anders. Tijdens deze masterclass toont SKVR Popschooldocent Joost de basistechnieken voor de contrabas en vergelijkt hij aan de hand van baslijnen de verschillende invalshoeken met met spelen van basgitaar. Deze masterclass is bedoeld voor basgitaristen en andere geïnteresseerden die eens willen snuffelen aan de contrabas.
Vooraf aanmelden is niet nodig.

Masterclass Jazz drums door Sven Rozier
Woensdag 20 maart - 18:00 uur
Bij het drummen van jazz worden door drummers diverse speeltechnieken gebruikt. Het spelen met de zogenaamde brushes is iedereen wel bekend. SKVR drumdocent Sven Rozier laat zien hoe je een jazzensemble ritmisch ondersteunt en hoe je de beat echt laat swingen! Deze masterclass is zeer leerzaam voor pop-  of rockdrummers en andere geïnteresseerden die eens een kijkje willen nemen in de ‘jazzkeuken’!
Vooraf aanmelden is niet nodig.

Masterclass Effectief repeteren door Ben Blaauw
Woensdag 2- maart - 18:45 uur
Hoe ga je staan, waar zet je de versterkers, hoe maak je een mooie sound, wat staat er op de agenda, hoe ga je om met timemanagement en is er een bandleider? SKVR Popschooldocent Ben Blaauw geeft les aan veel bands die later tijdens Band Blend Festival zullen optreden. Neem plaats in de zaal en leer van de tips & tricks van deze doorgewinterde bandcoach en performer! Na afloop kun je zijn gloednieuwe e-book bij Ben bestellen.
Vooraf aanmelden is niet nodig.

SKVR Band Blend Festival
Data: 18, 19 en 20 maart
Tijd: 18:00 - 22:30 uur
Entree: gratis
Locatie: GROUNDS, Pieter de Hoochweg 125.