10 jaar - jubileum

10 jaar Ieder kind een instrument


Kom deze week naar een van de concerten 

Kom naar een van de Ieder Kind een Instrument concerten!
Deze week is het zo ver! Ruim 500 Rotterdamse kinderen spelen samen met musici van het Rotterdams Philharmonisch Orkest in de grote zaal van Concertgebouw De Doelen. Verdeeld over vier verschillende concerten maken ze met elkaar een muzikale reis door de stad en laten zich daarbij inspireren door werk van beroemde componisten. De concerten zijn gratis toegankelijk. We ontvangen u graag!

Meld u hier aan »

 

Directeur Imeldaschool over 10 jaar Ieder Kind 

Op de gang in de Katholieke Basisschool Imelda glanzen negen sportbokalen je tegemoet. “Vijf daarvan verdienden we in de categorie Sportiviteit,” licht schooldirecteur Aziem Jarmohamed toe. “Dat is veel meer waard dan alleen de prestaties. Het gaat juist om het proces daar naartoe,” vindt hij. En dat de leerlingen juist daarin uitblinken is het resultaat van de inzet van de school op de brede ontwikkeling.
Lees verder»

 


Uit kinderkrant Jong 010

 

klik op het artikel om naar de online Jong010 krant te gaan

 


Tien vragen aan prof. dr. Erik Scherder

Dat muziek maken niet alleen veel plezier geeft maar ook nog eens goed is voor je hersenen, weten we dankzij de bevlogen verhalen van Erik Scherder. Maar hoe werkt dat nou allemaal? Wij vroegen het hem!
Lees meer »

 


Samen het concert voorbereiden

De concerten zijn de kroon op het Ieder Kind een Instrument programma. Na zes jaar muziekonderwijs sta je dan eindelijk op dat grote podium mét professionele musici die jou tot nog grotere hoogten brengen. Van tevoren kunnen de leerlingen zich hier natuurlijk nauwelijks een voorstelling bij maken. Maar om ze enigszins voor te bereiden komen dirigent en een van de musici een keer op bezoek in de klas. Daarna heeft de klas de smaak helemaal te pakken en repeteren ze met nog meer enthousiasme hun stukken in.De klas verandert in een fysieke, technische en enigzins luidruchtige werkplaats voor haven ideeën.
Kom naar het concert>>

 


Les van een pro op de Talma school

Niemand minder dan violist en multi talent Yannick Hiwat kwam de leerlingen op de Talmaschool trakeren op een masterclass. De leerlingen zijn zeer gemotiveerd om van hem te leren. Bekijk hier het filmpje.
Bekijk het filmpje »

 


Neda Boin geeft masterclass op De Catamaran

Ze kan prachtig zingen en ook zelf muziek maken. De leerlingen van De Catamaran werkten vol bewondering samen met de Rotterdamse ster Neda Boin. 
Bekijk hier het filmpje »

 


De pioniers van het eerste uur vertellen

Het was pionieren, met alle ups en downs die daarbij komen kijken. Tien jaar geleden startte SKVR  Ieder Kind een Instrument met wekelijkse muzieklessen op basisscholen in wijken met een lage sociale index. Met het programma wilde SKVR Rotterdamse kinderen, die het van huis uit niet vanzelf meekregen, laten kennis maken met het bespelen van een instrument. 
Lees meer »

 


Lady Shaynah op de Imeldaschool

Een Rotterdamse artiest in de klas! De leerlingen van de Imeldaschool verheugden zich er al een tijdje op. De verwachtingen werden meer dan waar gemaakt door Lady Shaynah. Wat een energieke les!
Bekijk het filmpje hier »

Tien jaar geleden, was jij er bij?

Tien jaar geleden was het groot nieuws dat Rotterdam de ambitie waar ging maken om meer kinderen en jongeren met muziek in aanraking te brengen. TV Rijnmond besteedde er uitgebreid aandacht aan.
Bekijk dit fragment »

Een masterclass cadeau

De Imelda, Catamaran en Talmaschool doen al vanaf het begin mee met Ieder Kind een Instrument. Mede dankzij de kennis, steun en het enthousiame van deze scholen is het programma uitgegroeid tot wat het nu is. Dat verdient een bijzondere traktatie!
Lees meer »

Met zachte kunst harde problemen oplossen

Rob Streevelaar, nu directeur van het NedPho | Nederlands Kamerorkest, stond tien jaar geleden aan de wieg van Ieder Kind een Instrument. Hij wordt nog steeds blij als hij daar op terug kijkt.
Lees meer »

 


1

Support Fons

Agenda