van ontwerp naar product

Bij SKVR Design vind je diverse cursussen op het gebied van toegepaste kunst. Het begint bij jouw eigen ontwerp. Ga daarna concreet aan de slag en neem een mooi eindproduct mee naar huis! In september starten de volgende cursussen:

Ontwerp en maak sieraden van leer

Sieraden zijn in het modebeeld de accenten die laten zien wie je bent. In deze korte cursus ontwerp je sieraden uit leer, volgens je eigen visie en stijl: armbanden, kettingen en oorbellen, versierd met kralen, gedecoupeerd of beschilderd. Aan het eind van de cursus heb je een aantal unieke sieraden! 

interieurdesign: (her) inrichten doe je zo!

Ben je geïnteresseerd in interieurontwerpen? Wil je meer weten over het inrichten van je interieur? In de korte basiscursus interieurontwerpen wordt je geïnspireerd en verrast door alles wat je altijd al wilde weten over stijl, kleur, materialen en licht in je interieur. Je leert van begin tot eind de stappen om te komen tot een goed ontwerp en je gaat naar huis met een compleet plan voor een ruimte in je huis. 

vormgeving in metaal

In de cursus Vormgeving in metaal maak je kennis met de techniek van het edelsmeden en ontwerp je eenvoudige sieraden of objecten van koper, messing en alpaca. Zowel voor beginners als gevorderden (gevorderden krijgen een andere opdracht).  

het sieraad

In de cursus Het sieraad komen alle facetten van de technieken bij het edelsmeden aan de orde. Je werkt in het begin met een onedel metaal, later kan er ook met zilver gewerkt worden. 

van idee naar sieraad

In de cursus Van idee naar sieraad ga je niet alleen aan de slag met de techniek van het edelsmeden, maar komt het ontwerpen ook aan bod. De docent geeft je genoeg inspiratie om tot een eigen vormtaal te komen. 

handboekbinden

Wil jij de ambacht van het handboekbinden leren? Dan is deze cursus wat voor jou! Er wordt gewerkt met de belangrijkste materialen en gereedschappen voor de boekbinder zoals karton-, papier- en linnensoorten. 

pottenbakken

Maak zelf schalen, mokken, kommen, kannen en cilinders van natte klei. Bak ze vervolgens op 980 C. en glazuur ze daarna af met een serie glazuurrecepten die zelf afgewogen en gemengd moeten worden.