Wethouder Kasmi opent het negende Wijkmuziekschool Concert

Muziek

Op zondagmiddag 23 juni vond het negende Wijkmuziekschool Concert plaats in Theater Zuidplein. De wijkorkesten straalden als ware supersterren op het podium! 

“Het is fantastisch dat we de SKVR Wijkmuziekscholen hier in Rotterdam mogelijk kunnen maken.” Met deze lovende woorden opent cultuurwethouder Said Kasmi deze mooie muzikale middag. 

“Het is wat mij betreft een hele waardevolle plek waar kinderen van verschillende scholen bij elkaar komen ongeacht achtergrond en verschillen, om hun creativiteit en talenten te ontdekken,” vervolgt hij zijn openingswoord. 

Een daverend applaus voor coördinator Doron Peper

De Rotterdamse wethouder neemt ook de tijd om de mensen en partijen die zich actief inzetten voor de Wijkmuziekscholen, uitvoerig te bedanken. Zo mocht SKVR Wijkmuziekschool coördinator van het eerste uur Doron Peper mooie complimenten in ontvangst nemen.

"Jij hebt er heel hard aan getrokken en heel veel dingen in gang gezet. Hartelijk dank,” prijst de wethouder. Daarop ontving onze Doron een daverend applaus van het publiek in de uitverkochte zaal. 

Ook het Jeugd Fonds Cultuur, de huizen van de wijk en Theater Zuidplein werden meegenomen in het dankwoord van de wethouder. 

Showtime

Na het openingswoord was het officieel showtime! De wijkorkesten van de Wijkmuziekscholen: Feijenoord, Spangen, Kralingen en Crooswijk trapten af met Ode to Joy. Andere nummers die zij speelden waren onder andere ‘Get Lucky’ van Daft Punk en ‘Havana’ van zangeres Camila Cabello. Presentatrice Liselotte van Rijn verzorgde voor beide nummers de zang. Later op de middag was het podium voor de Wijkmuziekscholen Beverwaard, Heijplaat, Tussendijken en Oude Westen.  

Het eindconcert was een mooie afsluiter van het muzikaal seizoen. Wil je komend seizoen weer meedoen? Kijk hier voor meer informatie en inschrijven.