Striptekenen: plezier hebben en elkaar beter leren kennen

Plezier hebben en elkaar beter leren kennen, daar draait het om bij het teamuitje Striptekenen. Vincent in ’t Hout geeft al zo’n tien jaar workshops Striptekenen aan bedrijven.

“In elk bedrijf heerst een andere cultuur. Ik vind het interessant om al die verschillen te ontdekken. Het vraagt toch steeds om een andere aanpak in mijn workshops.” Vincent in ’t Hout geeft al zo’n tien jaar workshops Striptekenen aan bedrijven. “Mensen komen hier soms binnen met hun hoofden nog vol van het werk. Het is mijn uitdaging om ze daar even helemaal uit te halen en ervoor te zorgen dat ze ontspannen weer de deur uit gaan.

Plezier hebben en elkaar beter leren kennen, daar draait het om bij het teamuitje Striptekenen. “Van te voren denken mensen soms dat ze niet kunnen tekenen of dat ze niet grappig genoeg zijn,” vertelt Vincent. Het is aan mij om ze dan over de drempel te helpen.” En dat is vaak zo gepiept. Met eenvoudige oefeningetjes breekt Vincent het ijs en laat hij de deelnemers ontdekken hoe je met minimale ingrepen een voorwerp op papier tot leven kunt laten komen.

“Het is het leukst als mensen over zichzelf gaan tekenen. Met een persoonlijke anekdote kun je een inkijkje in je leven geven en op die manier leer je elkaar beter kennen.” Hij maakt altijd ruimte in de les om de verhalen met elkaar te delen. “Er ontstaan vaak de leukste gesprekken tijdens zo’n workshop. En als het een beetje vastloopt, doe ik er zelf gewoon een schepje bovenop. Er is altijd iemand die nog grappiger wil zijn en dan gaat de creativiteit vanzelf weer stromen,” lacht hij.