Kunstenmakers legt verbinding in Delfshaven

KunstenMakers is een nieuwe variant van Rugzak vol talent. Net als in de vertrouwde variant draait alles om het kind dat zijn talent mag gaan ontdekken. 

SKVR faciliteert dat proces door de deelnemers kennis te laten maken met lessenseries in verschillende kunstdisciplines in de varianten Atelier (beeldend en media) en Podium (muziek, theater en dans). Bij KunstenMakers begint alles op school. Daar krijgen de kinderen les van een kunstenaar/docent van SKVR, die de leerlingen ook wijst op de mogelijkheid om na schooltijd door te gaan met KunstenMakers op een plek in de buurt. Zo wil SKVR de doorstroom van binnen- naar buitenschools kunstonderwijs stimuleren.

Samenwerken in Bospolder Tussendijken

Deze nieuwe constructie is mogelijk dankzij een bijdrage van de gebiedscommissie Delfshaven. Met KunstenMakers gaat SKVR haar netwerk in Bospolder Tussendijken verstevigen door samen te werken met partijen uit de buurt. De aftrap daarvan vond plaats in Pier 80 waar de eerste lichting KunstenMakers hun werk vol trots toonde aan hun ouders en mensen uit de buurt.

De kinderen namen deel aan het Atelier en leerden daar maskers en kostuums ontwerpen en maakten een haarband of en stopmotion filmpje. De deelnemende kinderen zijn leerlingen van basisscholen De Boog en de Nicolaasschool. Zij kregen meteen een voorproefje van de volgende ronde KunstenMakers Podium waarin muziek een prominente rol speelt. Ook de SKVR Wijkmuziekschool Spangen liet van zich horen.