Bedrijfsuitje met relaties

Bedrijfsuitjes worden vaak ingezet om collega’s met elkaar in contact te brengen. 
 

Brigitte Veer boekte onze workshops juist om het contact met haar externe relaties te verstevigen. “We spreken elkaar het hele jaar telefonisch. Dat we één keer per jaar echt bij elkaar komen zorgt ervoor dat we de rest van het jaar zo veel makkelijker met elkaar samenwerken.”

Brigitte Veer is management assistent bij Kikx Development, een projectontwikkelaar gevestigd in Rotterdam. Goede relaties met de samenwerkingspartners zijn een belangrijke waarde van het bedrijf. “Ik heb veel contact met ondersteuners van andere organisaties, telefonisch en via de mail,” vertelt ze, “we bewaken de agenda’s van onze directeuren want die zijn altijd druk. Om afspraken sneller en efficienter te kunnen plannen is een goede relatie met contacten onmisbaar”.

Dag van de ondersteuners
Om elkaar beter te leren kennen heeft Brigitte het initiatief genomen om jaarlijks een Dag van de Ondersteuners te organiseren. Ze koos dit jaar voor SKVR omdat ze graag een wandeling wilde aanbieden door Rotterdam Noord, een gebied waar KIKX op dit moment zelf actief is en een supermarkt realiseert achter de gevels van een oud schoolgebouw. Remie van Os, van SKVR In Bedrijf, dacht met haar mee over de inhoud van de dag: van de workshops tot en met de lunch en borrel bij Esto.

Luisteren en doen
“De Kunstverkennen wandeling met Vera Harmsen bracht onze gasten , voornamelijk van buiten Rotterdam, op nieuwe en verrassende plekken en bleef dicht bij ons eigen werkveld met veel architectuur en verhalen over het gebied. Zelf kon ik goed aanhaken door over onze eigen projecten te vertellen.” De combinatie met de workshop Filmen met je smartphone was een bewuste. “Ik zocht naar een combinatie van luisteren en doen en het was ideaal dat we konden filmen in het gebied dat we al hadden verkend tijdens de wandeling.” 

Beloning
De Dag van de Ondersteuners is echt een cadeau aan de relaties van Kikx Development. Dat dat gewaardeerd wordt was na afloop meteen duidelijk. “Iedereen was heel enthousiast, ik werd bedankt met bloemen, wijn en bon bons. Maar het belangrijkste is dat we weer een jaar prettig samenwerken met elkaar voor de boeg hebben. Dat is de echte beloning.”