Theatersport

Workshop van 1,5 uur,
of lessenserie van 3 lessen van 1,5 uur
voor alle leerjaren en niveaus

In snelle korte scènes spelen uw leerlingen met, door het publiek gegeven, spelsuggesties. Flexibiliteit, zelfvertrouwen, improvisatievermogen en samenwerking staan daarbij centraal.

«Terug naar vorige pagina

Theatersport

Bij de SKVR Theatersport workshop bepaalt het publiek voor een groot deel de inhoud van de scènes zoals bijvoorbeeld locatie, personages, omstandigheden, voorwerpen en beroep. Uw leerlingen zijn om beurten publiek of spelers. Aan de spelers de taak om zo snel mogelijk tot een grappige, spannende, romantische, verdrietige of vreemde scène te komen. Spelers worden geholpen door het publiek, die de scène stil kan leggen en deze in een andere richting kan sturen. Deze werkvorm is vooral bekend geworden door TV-programma’s als De Lama’s (BNN), De Grote Improvisatieshow (RTL4) en In goed gezelschap (VARA).

De leerlingen maken kennis met theatersport technieken die nodig zijn voor een goede improvisatie. Daarnaast leren ze hun impulsen en ideeën om te zetten in scènes waarin samenspel en flexibiliteit centraal staan.
Theater leert de leerlingen creatief en innovatief te denken, hun sociale vaardigheden te ontwikkelen en om te gaan met verantwoordelijkheid. Daarnaast maakt theater bewust van het vermogen tot zelfsturing en flexibiliteit

Workshop     
Doelgroep:  voor alle groepen voortgezet onderwijs
Locatie: bij SKVR of op school
Duur: 1,5 uur
Kosten: bij SKVR € 78,-; op school € 90,- per groep
Groepsgrootte: maximaal aantal deelnemers 15
 

Lessenserie     
Doelgroep: voor alle groepen voortgezet onderwijs
Locatie: bij SKVR of op school
Duur: 3 lessen van 1,5 uur
Kosten: bij SKVR € 228,-; op school € 270,- per groep
Groepsgrootte: maximaal aantal deelnemers 15

Goed om te weten

Genoemde kosten zijn vanaf-prijzen

Bij de SKVR- Onderwijsproducten worden vanaf-prijzen getoond.
Het bedrag is gebaseerd op minimaal twee, gelijke en aaneensluitende, workshops uitgevoerd door dezelfde docent.

SKVR streeft naar het aaneensluitend roosteren bij afname van meerdere workshops of lessen met dezelfde docent. Soms komt dit voor u, als school, niet goed uit. U wilt bijvoorbeeld workshops horizontaal programmeren of juist verspreid over de dag meerdere keren dezelfde workshop, waardoor er ‘wachttijden’ voor de docent ontstaan.
Wij plannen de workshops of lessen dan in naar uw wens. Houd hierbij rekening met een toeslag. Wij maken graag een offerte voor u.

Informatie voor scholen van buiten Rotterdam

De tarieven die getoond worden bij de workshops op deze website zijn gericht op Rotterdamse scholen. Hierin zit een gemeentelijke subsidie verrekend. Voor scholen van buiten Rotterdam brengen we daarom boven op het reguliere tarief coördinatiekosten in rekening. Deze zijn afhankelijk van de omvang van de vraag. Het is voor scholen van buiten Rotterdam alleen mogelijk workshops en lessenseries af te nemen die plaats vinden op een SKVR locatie. Neem contact met ons op voor een offerte.

Informatie en Boekingen

Onze medewerkers adviseren u graag of helpen u met het maken van een keuze. 

Bel tijdens kantooruren: 010-271 8320,
stuur een mail: onderwijs@skvr.nl
of gebruik het contactformulier