What's new(s)? Journalistiek schrijven

Workshop van 2 uur,
voor alle leerjaren en niveaus

Wat is ‘nieuws’ en hoe wordt het gemaakt? Leerlingen ontdekken het verschil tussen feiten en meningen én leren hoe zij zelf nieuws kunnen maken.

«Terug naar vorige pagina

Elke dag komen uw leerlingen in aanraking met nieuws; via internet, kranten, radio en tv. Maar wat is ‘nieuws’ eigenlijk en hoe wordt het gemaakt? In deze workshop leren de leerlingen wat het verschil is tussen feiten en meningen én hoe zij zelf nieuws kunnen maken.

Een docent met ervaring in de journalistiek gaat met uw leerlingen in gesprek over hoe nieuws gemaakt wordt. Leerlingen bespreken recente gebeurtenissen en hoe die in het nieuws gekomen zijn. Zij gaan daarbij in op het verschil tussen feiten en meningen. Daarna gaan ze aan de slag met het interviewen van hun medeleerlingen over het nieuws.

De leerlingen leren een helder interview schrijven. Zij leren hun mening verwoorden en het verschil te maken tussen meningen en feiten. De les draagt bij aan de mediawijsheid van de leerlingen.

Doelgroep: voor alle groepen voortgezet onderwijs
Locatie: bij SKVR of op school
Duur: 2 uur
Kosten: € 160,-  /  € 115,- (kortingstarief*)
Groepsgrootte: maximaal aantal deelnemers 15

* Kortingstarief is van toepassing voor Rotterdamse scholen waarbij de activiteit op een SKVR-locatie plaatsvindt.

Goed om te weten

Bij de SKVR- Onderwijsproducten worden vanaf-prijzen getoond.

Het bedrag is gebaseerd op minimaal twee, gelijke en aaneensluitende, workshops uitgevoerd door dezelfde docent.

SKVR streeft naar het aaneensluitend roosteren bij afname van meerdere workshops of lessen met dezelfde docent. Soms komt dit voor u, als school, niet goed uit. U wilt bijvoorbeeld workshops horizontaal programmeren of juist verspreid over de dag meerdere keren dezelfde workshop, waardoor er ‘wachttijden’ voor de docent ontstaan.

Wij plannen de workshops of lessen dan in naar uw wens. Houd hierbij rekening met een toeslag. Neem contact met ons op voor meer informatie of het aanvragen van een offerte.

Informatie voor scholen van buiten Rotterdam

Scholen van buiten Rotterdam zijn van harte welkom op de SKVR-locaties. Het is niet mogelijk workshops en lessenseries te verzorgen op schoollocaties buiten Rotterdam. Scholen van buiten Rotterdam kunnen geen gebruik maken van het kortingstarief.
Meer weten over de mogelijkheden? Neem contact met ons op voor meer informatie of het aanvragen van een offerte.