Rap

Workshop van 1,5 uur of
lessenserie van 6 x 1,5 uur
voor alle groepen


Ritmegevoel, tekst en taal zijn de ingrediënten van deze inspirerende workshop. Jouw leerlingen schrijven en presenteren hun eigen rap.

«Terug naar vorige pagina

Tijdens deze lessenserie en workshop leren de leerlingen de techniek van het schrijven en presenteren van een rap. Ze gaan aan de slag met de techniek van muziek maken en het schrijven van een persoonlijk tekst. Deze worden gecombineerd in een rap.

In de lessenserie wordt dieper ingegaan op het maken van de teksten. De vorm en de inhoud van de teksten worden uitgebreider behandeld, net als de muzikale mogelijkheden.

Thema invulling: Ik en Erasmus - groep 3 t/m 6, alle niveaus
Rap kan ook gegeven worden vanuit het thema 'Ik en Erasmus'.
Geïnspireerd door een aantal spreuken van deze humanist gaan jouw leerlingen hun eigen gedachtegoed verwerken in een rap. Zo ontdekken zij dat hun gedachtegoed net zo belangrijk is als die van ieder ander. 
Meer over het thema 'Ik en Erasmus'»

Door zelf een rap te schrijven en te presenteren werken de leerlingen aan de vaardigheden kritisch denken, creativiteit en sociale vaardigheden. Door kennis te maken met de hiphopcultuur werken ze aan culturele vaardigheden.

Workshop     
Doelgroep: voor alle groepen
Locatie: school of een locatie van SKVR
Duur: 1,5 uur 
Kosten: € 135,-  /  € 95,- (kortingstarief*)
Groepsgrootte: minimaal 5 en maximaal 15

Lessenserie     
Doelgroep: voor alle groepen
Locatie: school of een locatie van SKVR
Duur: 6 x 1,5 uur
Kosten: € 790,-  /  € 565,- (kortingstarief*)
Groepsgrootte: minimaal 5 en maximaal 15

* Kortingstarief is van toepassing voor Rotterdamse scholen waarbij de activiteit op een SKVR-locatie plaatsvindt.

Goed om te weten

Bij de SKVR Onderwijsproducten worden vanaf-prijzen getoond.

Het bedrag is gebaseerd op minimaal twee, gelijke en aaneensluitende, workshops uitgevoerd door dezelfde docent.

SKVR streeft naar het aaneensluitend roosteren bij afname van meerdere workshops of lessen met dezelfde docent. Soms komt dit voor de school niet goed uit. Deze wil bijvoorbeeld workshops horizontaal programmeren of juist verspreid over de dag meerdere keren dezelfde workshop, waardoor er ‘wachttijden’ voor de docent ontstaan.

Wij plannen de workshops of lessen dan in naar jouw wens. Houd hierbij rekening met een toeslag. Neem contact met ons op voor meer informatie of het aanvragen van een offerte.

Informatie voor scholen van buiten Rotterdam

Scholen van buiten Rotterdam zijn van harte welkom op de SKVR-locaties. Het is niet mogelijk workshops en lessenseries te verzorgen op schoollocaties buiten Rotterdam. Scholen van buiten Rotterdam kunnen geen gebruik maken van het kortingstarief.
Meer weten over de mogelijkheden? Neem contact met ons op voor meer informatie of het aanvragen van een offerte.