Percussie

Workshop van 1,5 uur of
lessenserie van 6 lessen van 1,5 uur,
voor alle leerjaren en niveaus

Laat uw leerlingen kennis maken met de cajon, djembé of daf. Percussie-instrumenten uit verschillende werelddelen, ieder met een eigen techniek en geschiedenis.

 

In de workshop maken uw leerlingen kennis met het instrument. In korte tijd leren zij de basistechniek.  In de lessenserie wordt verder ingegaan op de speeltechniek. Meerdere ritmes komen aan bod en er is veel aandacht voor het samenspelen in een groep. Per workshop of lessenserie kiest u voor één instrument. Uiteraard is het mogelijk om meerdere workshops of lessenserie naast elkaar te programmeren.

Cajon
Het instrument ziet er uit als een houten kist waar je bovenop plaatsneemt om het te bespelen. Oorspronkelijk komt het instrument uit Peru, maar ze is nu vooral bekend uit de Flamenco.

Djembé
De djembé is een veelzijdig instrument uit West-Afrika. Het instrument werd traditioneel gebruikt om met andere dorpen te communiceren.

Daf
In Nederland denken we bij het woord ‘daf’ al snel aan het bekende automerk. Maar in het Oosten staat het bekend als een van de oudste en meest invloedrijke Perzische instrumenten. Farid Sheek laat uw leerlingen in de workshop kennismaken met de klanken van dit bijzondere instrument, dat in hedendaags Iran misschien nog wel even populair is als tweeduizend jaar geleden.

De leerlingen werken aan de vaardigheden samenwerken, communiceren en sociale vaardigheden door het samenspelen en naar elkaar luisteren tijdens de workshop of lessenserie. Door het zelf creëren van ritmes werken ze aan creativiteit. Daarnaast verdiepen de leerlingen zich in de oorsprong van de Cajon, Djembe of Daf waardoor ze werken aan culturele vaardigheden.

Workshop     
Doelgroep: voor alle groepen voortgezet onderwijs 
Locatie: op school (in gymzaal of afgezonderd van reguliere lessen) of SKVR locatie
Duur: workshop van 1,5 uur 
Kosten: € 180,-  /  € 145,- (kortingstarief*)
Groepsgrootte: minimaal 5 en maximaal 15 deelnemers

Lessenserie     
Doelgroep: voor alle groepen voortgezet onderwijs 
Locatie: op school (in gymzaal of afgezonderd van reguliere lessen) of SKVR locatie                 
Duur: 6 lessen van 1,5 uur
Kosten: € 920,-  /  € 695,- (kortingstarief*)
Groepsgrootte: minimaal 5 en maximaal 15 deelnemers

* Kortingstarief is van toepassing voor Rotterdamse scholen waarbij de activiteit op een SKVR-locatie plaatsvindt.

Goed om te weten

Bij de SKVR- Onderwijsproducten worden vanaf-prijzen getoond.

Het bedrag is gebaseerd op minimaal twee, gelijke en aaneensluitende, workshops uitgevoerd door dezelfde docent.

SKVR streeft naar het aaneensluitend roosteren bij afname van meerdere workshops of lessen met dezelfde docent. Soms komt dit voor u, als school, niet goed uit. U wilt bijvoorbeeld workshops horizontaal programmeren of juist verspreid over de dag meerdere keren dezelfde workshop, waardoor er ‘wachttijden’ voor de docent ontstaan.

Wij plannen de workshops of lessen dan in naar uw wens. Houd hierbij rekening met een toeslag. Neem contact met ons op voor meer informatie of het aanvragen van een offerte.

Informatie voor scholen van buiten Rotterdam

Scholen van buiten Rotterdam zijn van harte welkom op de SKVR-locaties. Het is niet mogelijk workshops en lessenseries te verzorgen op schoollocaties buiten Rotterdam. Scholen van buiten Rotterdam kunnen geen gebruik maken van het kortingstarief.
Meer weten over de mogelijkheden? Neem contact met ons op voor meer informatie of het aanvragen van een offerte.

Informatie en Boekingen

Onze medewerkers adviseren u graag of helpen u met het maken van een keuze. 

Bel tijdens kantooruren: 010-271 8320,
stuur een mail: onderwijs@skvr.nl
of gebruik het contactformulier

Ontvang de 'Vol inspiratie tas' cadeau als u nu contact met ons opneemt 

Vol inspiratie