Percussie

Workshop van 1,5 uur of
lessenserie van 6 x 1,5 uur
voor alle groepen

Laat je leerlingen kennismaken met de cajon, djembé of daf. Percussie-instrumenten uit verschillende werelddelen, ieder met een eigen techniek en geschiedenis.

 

In de workshop maken leerlingen kennis met het instrument en leren zij de basistechniek. In de lessenserie wordt verder ingegaan op de speeltechniek. Meerdere ritmes komen aan bod en er is veel aandacht voor het samenspelen in een groep. Per workshop of lessenserie kies je voor één instrument.

Cajon
Het instrument ziet er uit als een houten kist waar je bovenop plaatsneemt om het te bespelen. Oorspronkelijk komt de cajon uit Peru, maar is nu vooral bekend van de Flamenco.

Djembé
De djembé is een veelzijdig instrument uit West-Afrika. Het instrument werd traditioneel gebruikt om met andere dorpen te communiceren.

Daf
Een van de oudste en meest invloedrijke Perzische instrumenten, dat in hedendaags Iran misschien nog wel even populair is als tweeduizend jaar geleden.

Leerlingen werken aan samenwerken, communiceren en sociale vaardigheden door het samenspelen en naar elkaar luisteren. Door het zelf creëren van ritmes werken ze aan creativiteit. Daarnaast verdiepen de leerlingen zich in de oorsprong van de cajon, djembe of daf waardoor ze werken aan culturele vaardigheden.

Workshop     
Doelgroep: voor alle groepen
Locatie: op school (in gymzaal of soortgelijke, afgesloten ruimte) of op een SKVR locatie
Duur: 1,5 uur 
Kosten: € 185,-  /  € 145,- (kortingstarief*)
Groepsgrootte: minimaal 5 en maximaal 15

Lessenserie     
Doelgroep: voor alle groepen voortgezet onderwijs 
Locatie: op school (in gymzaal of soortgelijke, afgesloten ruimte) of op een SKVR locatie                
Duur: 6 x 1,5 uur
Kosten: € 940,-  /  € 715,- (kortingstarief*)
Groepsgrootte: minimaal 5 en maximaal 15

* Kortingstarief is van toepassing voor Rotterdamse scholen waarbij de activiteit op een SKVR-locatie plaatsvindt.

Goed om te weten

Bij de SKVR Onderwijsproducten worden vanaf-prijzen getoond.

Het bedrag is gebaseerd op minimaal twee, gelijke en aaneensluitende, workshops uitgevoerd door dezelfde docent.

SKVR streeft naar het aaneensluitend roosteren bij afname van meerdere workshops of lessen met dezelfde docent. Soms komt dit voor de school niet goed uit. Deze wil bijvoorbeeld workshops horizontaal programmeren of juist verspreid over de dag meerdere keren dezelfde workshop, waardoor er ‘wachttijden’ voor de docent ontstaan.

Wij plannen de workshops of lessen dan in naar jouw wens. Houd hierbij rekening met een toeslag. Neem contact met ons op voor meer informatie of het aanvragen van een offerte.

Informatie voor scholen van buiten Rotterdam

Scholen van buiten Rotterdam zijn van harte welkom op de SKVR-locaties. Het is niet mogelijk workshops en lessenseries te verzorgen op schoollocaties buiten Rotterdam. Scholen van buiten Rotterdam kunnen geen gebruik maken van het kortingstarief.
Meer weten over de mogelijkheden? Neem contact met ons op voor meer informatie of het aanvragen van een offerte.