Cover-up: van capuchon tot sjaalkraag

Workshop van 2 uur of lessenserie van 4 x 2 uur voor alle leerjaren en niveaus

Wat kun je allemaal met een lap stof? Jouw leerlingen ontwerpen een uniek en persoonlijk mode item. Van sjaals, poncho’s en omslagdoeken tot het creëren van een nieuw kledingstuk.

«Terug naar vorige pagina

Met het oog op het ontdekken van nieuwe vormen, gaan jouw leerlingen onder leiding van een ervaren modedocent aan de slag en creëren zij een eigen mode item.

Met textiel, karton, polyether, ijzerdraad en een wand vol inspiratie spelen ze met verschillende mogelijkheden. Wat kun je met een lap stof, hoe voelt en valt een stof? Welke keuzes kan je maken? Knippen, omdraaien, modelleren, vastzetten: de artistieke vaardigheden worden uitgedaagd.

Op basis van hun eigen ideeën en vaardigheden toveren jouw leerlingen een simpele basislap om tot een eigen, unieke creatie.

 


 

In de lessenserie reflecteren leerlingen op de begrippen mode accessoire en ontwerp. De leerlingen krijgen inzicht in de mogelijkheden van verschillende stoffen en basistechnieken. Ze kunnen reflecteren op het eigen werk en dat van anderen. De leerlingen presenteren hun eigen creatie aan de groep.

In de workshop komen probleem oplosvaardigheden aan bod door de vertaling die de leerlingen maken van hun idee naar de uitvoering in stof. 

Workshop     
Doelgroep: alle leerjaren en niveaus, ook geschikt voor het praktijkonderwijs
Locatie: bij SKVR of op school
Duur: 2 uur
Kosten: € 275,-  /  € 230,- (kortingstarief*)
Groepsgrootte: maximaal 15, meerdere groepen per keer mogelijk
      
Lessenserie     
Doelgroep: alle leerjaren en niveaus, ook geschikt voor het praktijkonderwijs
Locatie: bij SKVR of op school
Duur: 4 x 2 uur
Kosten: € 930,-  /  € 740,- (kortingstarief*)
Groepsgrootte: maximaal 15, meerdere groepen per keer mogelijk

* Kortingstarief is van toepassing voor Rotterdamse scholen waarbij de activiteit op een SKVR-locatie plaatsvindt.

Goed om te weten

Bij de SKVR Onderwijsproducten worden vanaf-prijzen getoond.

Het bedrag is gebaseerd op minimaal twee, gelijke en aaneensluitende, workshops uitgevoerd door dezelfde docent.

SKVR streeft naar het aaneensluitend roosteren bij afname van meerdere workshops of lessen met dezelfde docent. Soms komt dit voor de school niet goed uit. Deze wil bijvoorbeeld workshops horizontaal programmeren of juist verspreid over de dag meerdere keren dezelfde workshop, waardoor er ‘wachttijden’ voor de docent ontstaan.

Wij plannen de workshops of lessen dan in naar jouw wens. Houd hierbij rekening met een toeslag. Neem contact met ons op voor meer informatie of het aanvragen van een offerte.

Informatie voor scholen van buiten Rotterdam

Scholen van buiten Rotterdam zijn van harte welkom op de SKVR-locaties. Het is niet mogelijk workshops en lessenseries te verzorgen op schoollocaties buiten Rotterdam. Scholen van buiten Rotterdam kunnen geen gebruik maken van het kortingstarief.
Meer weten over de mogelijkheden? Neem contact met ons op voor meer informatie of het aanvragen van een offerte.