Groepsvorming en Pesten
Voortgezet Onderwijs

Zorg voor een positieve sfeer in de klas en creëer bewustzijn bij uw leerlingen. 

Na de workshop realiseerde ik me dat ons geplaag eigenlijk pesten was geworden.
leerling Comenius Beroepsonderwijs
workshop Wat doe jij

Workshops en Lessenseries

Wat doe jij?

Voorstelling en workshop van 1 uur,
voor alle leerjaren en niveaus

Wat Doe Jij? is inspringtheater in de klas waarmee het onderwerp 'pesten' bespreekbaar wordt gemaakt. Acteurs confronteren de leerlingen met hun gedrag en dat van hun klasgenoten. Samen gaan ze actief op zoek naar mogelijkheden en oplossingen.

Beeldmerk

Workshop van 2 uur
voor alle leerjaren en niveaus

Onder leiding van een SKVR docent leren uw leerlingen hun eigen identiteit verbeelden in een logo. De leerling denkt hierbij na over zichzelf en de eigen identiteit. Het logo krijgt een prominente plek op een tas.

'Ik en Erasmus'

Workshops en lessenseries voor leerjaar 3 t/m 6, alle niveaus

Tijdens de workskhops 'Ik en Erasmus' maken uw leerlingen kennis met de bekende Rotterdamse filosoof, humanist en schrijver en verwoorden op creatieve wijze hun eigen gedachtegoed.

Elevator pitch

Workshop van 2 uur,
voor alle leerjaren en niveaus

Deze workshop daagt de leerlingen uit om zichzelf te laten zien en te presenteren in een korte ‘elevator pitch’. Op creatieve wijze verwoorden én verbeelden zij wie ze zijn en waar ze voor staan en leren dat enthousiast en overtuigend neer te zetten voor een publiek.  

Argument - leren debatteren

Workshop van 2 uur,
vanaf het derde leerjaar, alle niveaus

Leerlingen gaan met elkaar in debat over deze verschillende onderwerpen en krijgen zo meer respect voor elkaar en voor elkaars mening. Je mening goed leren verwoorden is hierbij een even belangrijk doel als het goed leren luisteren naar elkaar.

Present

Workshop van 2 uur,
voor alle leerjaren en niveaus

Leerlingen vergroten in deze workshop hun vaardigheden op het gebied van presenteren en spreken voor een groep. De theaterworkshop geeft ze inzicht in de persoonlijke presentatie en maakt ze bewust van hun uitstraling en voorkomen.

Theatersport

Workshop van 2 uur,
voor alle leerjaren en niveaus

In snelle korte scènes spelen uw leerlingen met, door het publiek gegeven, spelsuggesties. Flexibiliteit, zelfvertrouwen, improvisatie vermogen en samenwerking zijn sleutelwoorden tijdens deze workshop.

Flirten

Workshop van 1,5 uur,
voor alle leerjaren en niveaus

De kunst van het ‘flirten’ wordt in deze workshop op een theatrale manier onder de loep genomen. Uw leerlingen ontdekken hoe ze op een ander overkomen en welke reactie de ander bij hen oproept.

Wat doe jij

Positieve actie tegen pesten

Wat doe jij? is een interactieve voorstelling over pesten die wordt gespeeld in de klas. Door middel van inspringtheater worden herkenbare scènes gespeeld aan de hand van situaties die zich in de klas kunnen voordoen. Een spelleider, ‘de joker’, begeleidt en nodigt leerlingen tijdens de workshop uit om te reageren op wat ze hebben gezien en om 'in te springen’ in de scènes.

Informatie en Boekingen

SKVR heeft jarenlange ervaring met cultuureducatie in het onderwijs. 
Ik adviseer u graag over de mogelijkheden en beste aanpak voor uw school. 

Bel mij tijdens kantooruren op 010-271 8320 of stuur een mail naar onderwijs@skvr.nl.
Of gebruik het contactformulier, dan neem ik contact met u op.

Lital Ephraim
Coördinator onderwijs