Pinhole fotografie

Workshop van 2 uur
voor alle leerjaren en niveaus


Een mooie kennismaking met de magie van fotografie. Jouw leerlingen maken een eigen pinhole foto (een foto met een tot camera omgebouwd verfblikje) en ontwikkelen deze in een echte doka.

«Terug naar vorige pagina

Fotografie betekent schrijven met licht. Maar hoe werkt fotografie eigenlijk?

Na uitleg over de werking van een camera obscura en het ontwikkelen van foto’s in de doka, maken leerlingen onder begeleiding van een professionele fotograaf een echte pinhole foto (een foto met een tot camera omgebouwd verfblikje). Natuurlijk mag deze mee naar huis.

Leerlingen maken kennis met de werking van een camera obscura en de basisprincipes van het fotografisch proces. Ze leren een fotocamera op een creatieve manier te gebruiken. Ze leren mondeling te reflecteren op eigen werk en werk van anderen.

Doelgroep: voor alle leerjaren en niveaus
Locatie: SKVR Rotterdam centrum
Duur: 2 uur 
Kosten: € 170,- (scholen binnen Rotterdam)
Groepsgrootte: maximaal 15

Goed om te weten

Bij de SKVR Onderwijsproducten worden vanaf-prijzen getoond.

Het bedrag is gebaseerd op minimaal twee, gelijke en aaneensluitende, workshops uitgevoerd door dezelfde docent.

SKVR streeft naar het aaneensluitend roosteren bij afname van meerdere workshops of lessen met dezelfde docent. Soms komt dit voor de school niet goed uit. Deze wil bijvoorbeeld workshops horizontaal programmeren of juist verspreid over de dag meerdere keren dezelfde workshop, waardoor er ‘wachttijden’ voor de docent ontstaan.

Wij plannen de workshops of lessen dan in naar jouw wens. Houd hierbij rekening met een toeslag. Neem contact met ons op voor meer informatie of het aanvragen van een offerte.

Informatie voor scholen van buiten Rotterdam

Scholen van buiten Rotterdam zijn van harte welkom op de SKVR-locaties. Het is niet mogelijk workshops en lessenseries te verzorgen op schoollocaties buiten Rotterdam. Scholen van buiten Rotterdam kunnen geen gebruik maken van het kortingstarief.
Meer weten over de mogelijkheden? Neem contact met ons op voor meer informatie of het aanvragen van een offerte.