Excursies

Maak uw programma voor een excursie naar Rotterdam compleet met een creatieve SKVR workshop in het centrum van de stad. De perfecte aanvulling voor een rondleiding door de stad, rondvaart door de haven, architectuur tour, een museumbezoek of bezoek aan een voorstelling of optreden bij één van de Rotterdamse Podia.
Bekijk hieronder een aantal suggesties. Neem contact met ons op voor een voorstel op maat.

NIEUW! Hiphop Experience

Voorstelling en workshops, totaal 3 uur, voor alle leerjaren en niveaus

Dynamische interactieve hiphop-voorstelling en workshop. Uw leerlingen werken met de dansers en rappers uit de voorstelling en gaan actief aan de slag met de hiphopelementen muziek, dans en rap.

Architectuur

Workshop van 2 uur, 
voor alle leerjaren en niveaus
ook voor praktijkonderwijs

Heeft uw excursie de Rotterdamse Architectuur als thema? In deze workhops gaan uw leerlingen zelf aan de slag met de kunst van het architectonisch vormgeven.

Meestervervalsers

Workshop van 120 of 135 min
voor alle leerjaren en niveaus

In deze workshop maken de leerlingen een vervalsing van een meesterwerk uit de collectie van Museum Boijmans Van Beuningen.

Street Art

Workshop van 2 uur
voor alle leerjaren en niveaus 

In Rotterdam is veel Street Art te vinden. Uw leerlingen leren in deze workshop over het ontstaan en de verschillende stromingen van Street-ArtStencil-Art en Graffiti. Ze maken zelf ontwerpen en denken na over de relevantie van kunst in de openbare ruimte.

Startup - Ontwerp voor de toekomst

Workshop van 2 uur
voor alle leerjaren en niveaus

Innovatie is belangrijk voor Rotterdam. Als een echt 'startup'-bedrijf gaan uw leerlingen aan de slag met bedenken én presenteren van een product voor de toekomst. Deze workshop vindt plaats in Het Nieuwe Instituut waar de leerlingen ook een inspirerende rondleiding krijgen.

Straatfotografie

Workshop van 2 uur voor groepen
vanaf leerjaar 4

De leerlingen gaan fotograferen in de levendige Rotterdamse binnenstad. De opdracht is op zoek te gaan naar ‘het moment’ waarop iets tussen mensen gebeurt en dat te vangen in een foto.

Workshop Pinhole

Workshop van 2 uur voor alle groepen voortgezet onderwijs

Een mooie kennismaking met de magie van fotografie. Uw leerlingen gaan de straat op en maken een eigen pinhole foto (een foto met een tot camera omgebouwd verfblikje) en ontwikkelen deze in een echte doka.

‘Ik en Erasmus’ - Spoken word

Workshop van 2 uur,
voor leerjaar 3 t/m 6, alle niveaus

Er is een brug naar hem vernoemd, een ziekenhuis en op het plein voor de Laurenskerk staat een standbeeld, maar wie was Desiderius Erasmus eigenlijk? Uw leerlingen maken kennis met de bekende Rotterdamse filosoof, humanist en schrijver en verwoorden op creatieve wijze hun eigen gedachtegoed in spoken word.

‘Ik en Erasmus’ - Rap

Workshop van 2 uur
of lessenserie van 6 lessen van 1,5 uur
voor leerjaar 3 t/m 6, alle niveaus


Uw leerlingen maken kennis met de bekende Rotterdamse filosoof, humanist en schrijver en verwoorden op creatieve wijze hun eigen gedachtegoed in een rap.

Informatie en Boekingen

Onze medewerkers adviseren u graag of helpen u met het maken van een keuze. 

Bel tijdens kantooruren: 010-271 8320,
stuur een mail: onderwijs@skvr.nl
of gebruik het contactformulier

Ontvang de 'Vol inspiratie tas' cadeau als u nu contact met ons opneemt 

Vol inspiratie