CKV
Voortgezet Onderwijs

  • workshops in alle kunstdisciplines
  • aansluiting op verschillende thema's 
  • op school of op locatie bij SKVR
  • betalen met Cultuurkaart budget is mogelijk
“Voor de inhoudelijke invulling vertrouwen we helemaal op SKVR.”
Dolors Vilaseca
CKV docent, Horecavakschool

Ga je een CKV-dag of een Cultuurdag organiseren? Met workshops in alle kunstdisciplines maak je er samen met SKVR een bijzondere dag van. Ons aanbod sluit aan bij de belevingswereld van jongeren en speelt in op de actualiteit. Aan de hand van de wensen van school stellen we een programma op maat samen. 

Op school of op een SKVR locatie
Wij komen met onze workshops graag bij jou op school maar vinden het ook erg leuk om de leerlingen op onze locaties te ontvangen. Deze zijn met het openbaar vervoer goed te bereiken. Bijkomend voordeel is dat wanneer de workshop op een SKVR locatie plaats vindt, deze ook goedkoper is.

Ontdek de workshops
Hieronder vind je een aantal workshops die wij regelmatig inzetten tijdens CKV dagen. Er is echter veel meer mogelijk. Neem contact met ons op om de mogelijkheden voor jouw school te bespreken. 
 

Je kunt de CKV workshops ook verspreid over het schooljaar plannen. Met aanbod in 7 verschillende kunstdisciplines kan SKVR leerlingen kennis laten maken met een breed palet aan kunstuitingen. Aansluiten op een thema of actualiteit? Bij veel van onze workshops is dat mogelijk. Wij denken graag met je mee. 

Goed om te weten

Bij de SKVR Onderwijsproducten worden vanaf-prijzen getoond.

Het bedrag is gebaseerd op minimaal twee, gelijke en aaneensluitende, workshops uitgevoerd door dezelfde docent.

SKVR streeft naar het aaneensluitend roosteren bij afname van meerdere workshops of lessen met dezelfde docent. Soms komt dit voor de school niet goed uit. Deze wil bijvoorbeeld workshops horizontaal programmeren of juist verspreid over de dag meerdere keren dezelfde workshop, waardoor er ‘wachttijden’ voor de docent ontstaan.

Wij plannen de workshops of lessen dan in naar jouw wens. Houd hierbij rekening met een toeslag. Neem contact met ons op voor meer informatie of het aanvragen van een offerte.

Informatie voor scholen van buiten Rotterdam

Scholen van buiten Rotterdam zijn van harte welkom op de SKVR-locaties. Het is niet mogelijk workshops en lessenseries te verzorgen op schoollocaties buiten Rotterdam. Scholen van buiten Rotterdam kunnen geen gebruik maken van het kortingstarief.
Meer weten over de mogelijkheden? Neem contact met ons op voor meer informatie of het aanvragen van een offerte.

Suggesties voor een CKV-programma

Nieuw: Plug & Play Popband

Workshop van 1,5 uur
voor alle groepen

Binnen no time spelen je leerlingen de eerste tonen van hun favoriete popsong en vormen ze samen een band. 

Volledige omschrijving
Nieuw: Blackout Poetry

Workshop van 2 uur
voor alle niveau’s

Niet schrijven maar schrappen. In deze workshop maken je leerlingen kennis met Blackout Poetry: door zinnen in een nieuwsbericht weg te strepen met een dikke, zwarte stift ontstaat ineens een gedicht.

Volledige omschrijving
HipHop Experience

Voorstelling en workshops (3 uur) 
voor alle leerjaren en niveaus

Dynamische, interactieve HipHop voorstelling en workshops. Jouw leerlingen werken met de dansers en rappers uit de voorstelling en gaan actief aan de slag met de hiphopelementen muziek, dans en rap.

Volledige omschrijving
Street Art

Workshop van 2 uur
voor alle leerjaren en niveaus    
  

Jouw leerlingen leren in deze workshop over (het ontstaan van) Street-art, Stencil-art en Graffiti. Ze maken zelf ontwerpen en denken na over de relevantie van kunst in de openbare ruimte.

Volledige omschrijving
The Art of Dance

Workshop van 1,5 uur of
lessenserie van 4 x 1,5 uur
voor alle leerjaren en niveaus

Wat komt er allemaal kijken bij het maken van een dansperformance? Leerlingen ervaren zelf hoe het is om danser en choreograaf te zijn.
 

Volledige omschrijving
Club VJ

Workshop van 2 uur
voor alle leerjaren en niveaus

In deze workshop leren jouw leerlingen de basis skills van een VJ. Ze maken en performen een eigen, korte show met live videobeelden.

Volledige omschrijving
Brassband

Workshop van 2 uur of
lessenserie van 6 x 1,5 uur
voor alle leerjaren en niveaus

Leerlingen leren verschillende slagwerk instrumenten uit een Brassband bespelen, op basis van knallende ritmes uit verschillende Caribische muziekstijlen. 

Volledige omschrijving
Spoken Word

Workshop van 2 uur
voor alle leerjaren en niveaus

Spoken word is het ritmisch voordragen van tekst. Leerlingen verwoorden en presenteren hun eigen gedachten op een creatieve manier.

Volledige omschrijving
360ME

Workshop van 2 uur
voor alle leerjaren en niveaus


Leerlingen maken kennis met Virtual Reality door zelf in een 360-graden film te spelen. De film wordt online gedeeld en kan worden teruggekeken en herbeleefd via een VR-bril.

Volledige omschrijving