Striptekenen

Workshop van 2 uur of lessenserie van 4 x 2 uur voor alle leerjaren en niveaus incl. praktijkonderwijs

In deze lessenserie en workshop gaan jouw leerlingen striptekenen. Ze maken een strip van een leuk of spannend verhaal of tekenen zichzelf als super-stripheld.

«Terug naar vorige pagina

Gaat de superheld de schurk te lijf? Of wordt de hoofdpersoon verliefd op een onbereikbaar persoon? Vrijwel ieder onderwerp is een mogelijk uitgangspunt voor het maken van een strip: een spannend verhaal uit de geschiedenisles, een scène uit een film of een situatie die de leerling zelf heeft meegemaakt.

In de lessenserie en de workshop ontdekken jouw leerlingen hoe ze de karaktertrekken van een hoofdpersoon tekenen. Dat kunnen ze ook zelf zijn. De SKVR docent leert hen hoe ze op papier verbeelden wat de hoofdpersonen doen om te bereiken wat ze willen. Je leerlingen bedenken het allemaal zelf .

De leerlingen ervaren hoe ze een kort verhaal kunnen vertellen en verbeelden. Ze kunnen een strip bedenken en een verhaal verwerken in plat vlak. Tijdens de workshop maken de leerlingen zich verschillende striptekentechnieken eigen. Door vanuit de eigen verbeelding een stripverhaal te bedenken en te tekenen wordt de vaardigheid creativiteit aangesproken.

In de lessenserie diepen de leerlingen het karakter verder uit en is er meer aandacht voor verschillende houdingen en standpunten.

Workshop
Doelgroep: alle leerjaren en niveaus, ook geschikt voor praktijkonderwijs
Locatie: bij SKVR of op school
Duur: 2 uur
Kosten: € 190,-  /  € 145,- (kortingstarief*)
Groepsgrootte: maximaal 15 (meerdere groepen per keer mogelijk)

Lessenserie     
Doelgroep: alle leerjaren en niveaus, ook geschikt voor praktijkonderwijs
Locatie: bij SKVR of op school
Duur: 4 x 2 uur
Kosten: € 695,-  /  € 505,- (kortingstarief*) - inclusief materiaal
Groepsgrootte: maximaal 15 (meerdere groepen per keer mogelijk)        

* Kortingstarief is van toepassing voor Rotterdamse scholen waarbij de activiteit op een SKVR-locatie plaatsvindt. 

Goed om te weten

Bij de SKVR Onderwijsproducten worden vanaf-prijzen getoond.

Het bedrag is gebaseerd op minimaal twee, gelijke en aaneensluitende, workshops uitgevoerd door dezelfde docent.

SKVR streeft naar het aaneensluitend roosteren bij afname van meerdere workshops of lessen met dezelfde docent. Soms komt dit voor de school niet goed uit. Deze wil bijvoorbeeld workshops horizontaal programmeren of juist verspreid over de dag meerdere keren dezelfde workshop, waardoor er ‘wachttijden’ voor de docent ontstaan.

Wij plannen de workshops of lessen dan in naar jouw wens. Houd hierbij rekening met een toeslag. Neem contact met ons op voor meer informatie of het aanvragen van een offerte.

Informatie voor scholen van buiten Rotterdam

Scholen van buiten Rotterdam zijn van harte welkom op de SKVR-locaties. Het is niet mogelijk workshops en lessenseries te verzorgen op schoollocaties buiten Rotterdam. Scholen van buiten Rotterdam kunnen geen gebruik maken van het kortingstarief.
Meer weten over de mogelijkheden? Neem contact met ons op voor meer informatie of het aanvragen van een offerte.