Street Art

Workshop van 2 uur
voor alle leerjaren en niveaus 


Leerlingen leren in deze workshop over (het ontstaan van) de verschillende stromingen Street-art, Stencil-art en Graffiti. Ze maken zelf ontwerpen en denken na over de relevantie van kunst in de openbare ruimte.

«Terug naar vorige pagina

Leerlingen maken kennis met Street-Art, Stencil-Art en Graffiti. Ze leren over het ontstaan van deze kunstuiting en de verschillende stromingen. Bekende namen als de Rotterdamse TelmoMiel en Lastplak en de Britse Banksy zullen daarbij zeker niet ontbreken!

Jouw leerlingen leren verschillende (stencil)technieken beheersen, ontwerpen en denken na over de relevantie van kunst in de openbare ruimte. Ze denken na over kleurkeuzes en vormentaal. Ze maken verschillende ontwerpen en met spuitbussen op waterbasis maken je leerlingen echte Street-Art.
 

In deze workshop komen sociale en culturele vaardigheden aan bod door de relatie die deze kunstuiting legt met de buitenruimte en de buurt.

Leerlingen worden aan het denken gezet over de betekenis van en het maken van kunst in de buitenruimte. Ze leren bovendien wat er allemaal bij komt kijken. Ze leren ontwerpen en presenteren. 

Doelgroep: alle leerjaren en niveaus, ook geschikt voor het praktijkonderwijs
Locatie: bij SKVR of op school
Duur: 2 uur
Kosten: € 315,-  /  € 270,- (kortingstarief*)
Optioneel bij te leveren tegen meerprijs: een papieren of canvas ondergrond.
Groepsgrootte: maximaal aantal deelnemers 15, meerdere groepen per keer mogelijk

* Kortingstarief is van toepassing voor Rotterdamse scholen waarbij de activiteit op een SKVR-locatie plaatsvindt.

Goed om te weten

Bij de SKVR Onderwijsproducten worden vanaf-prijzen getoond.

Het bedrag is gebaseerd op minimaal twee, gelijke en aaneensluitende, workshops uitgevoerd door dezelfde docent.

SKVR streeft naar het aaneensluitend roosteren bij afname van meerdere workshops of lessen met dezelfde docent. Soms komt dit voor de school niet goed uit. Deze wil bijvoorbeeld workshops horizontaal programmeren of juist verspreid over de dag meerdere keren dezelfde workshop, waardoor er ‘wachttijden’ voor de docent ontstaan.

Wij plannen de workshops of lessen dan in naar jouw wens. Houd hierbij rekening met een toeslag. Neem contact met ons op voor meer informatie of het aanvragen van een offerte.

Informatie voor scholen van buiten Rotterdam

Scholen van buiten Rotterdam zijn van harte welkom op de SKVR-locaties. Het is niet mogelijk workshops en lessenseries te verzorgen op schoollocaties buiten Rotterdam. Scholen van buiten Rotterdam kunnen geen gebruik maken van het kortingstarief.
Meer weten over de mogelijkheden? Neem contact met ons op voor meer informatie of het aanvragen van een offerte.