Etsen

Workshop van 2,5 uur voor alle leerjaren havo/vwo                    
                    
Tijdens deze workshop ontwikkelen jouw leerlingen een idee, krassen hun idee uit in plexiglas en drukken zo hun eigen ets. Uitgangspunt voor het ontwerp zijn ‘tegenstellingen’.

«Terug naar vorige pagina

Hoog of laag, hoekig of rond, taal of beeld. In deze workshop zetten jouw leerlingen met diepdruk een tegenstelling op papier.

Ze starten met het ontwikkelen van een idee, krassen hun idee uit in plexiglas en drukken zo met inkt hun eigen ets. De ets krijgt een persoonlijke passe-partout.

De leerlingen leren verschillende materialen en technieken op de juiste wijze gebruiken. De leerlingen kunnen op basis van een thema hun eigen idee omzetten in een tweedimensionaal beeld. De leerlingen kunnen vorm, lijn en compositie inzetten voor een eigen beeld.

In de workshop wordt het probleemoplossend vermogen van de leerlingen aangesproken. De leerlingen moeten visualiseren wat het eindresultaat zal zijn, aangezien het ontwerp gespiegeld als resultaat op het papier tevoorschijn zal komen.

Doelgroep: alle leerjaren havo en vwo
Locatie: bij SKVR of op school
Duur: 2,5 uur
Kosten: € 250,-  /  € 205,- (kortingstarief*) incl. materiaal
Groepsgrootte: maximaal 12

* Kortingstarief is van toepassing voor Rotterdamse scholen waarbij de activiteit op een SKVR-locatie plaatsvindt.

Goed om te weten

Bij de SKVR Onderwijsproducten worden vanaf-prijzen getoond.

Het bedrag is gebaseerd op minimaal twee, gelijke en aaneensluitende, workshops uitgevoerd door dezelfde docent.

SKVR streeft naar het aaneensluitend roosteren bij afname van meerdere workshops of lessen met dezelfde docent. Soms komt dit voor de school niet goed uit. Deze wil bijvoorbeeld workshops horizontaal programmeren of juist verspreid over de dag meerdere keren dezelfde workshop, waardoor er ‘wachttijden’ voor de docent ontstaan.

Wij plannen de workshops of lessen dan in naar jouw wens. Houd hierbij rekening met een toeslag. Neem contact met ons op voor meer informatie of het aanvragen van een offerte.

Informatie voor scholen van buiten Rotterdam

Scholen van buiten Rotterdam zijn van harte welkom op de SKVR-locaties. Het is niet mogelijk workshops en lessenseries te verzorgen op schoollocaties buiten Rotterdam. Scholen van buiten Rotterdam kunnen geen gebruik maken van het kortingstarief.
Meer weten over de mogelijkheden? Neem contact met ons op voor meer informatie of het aanvragen van een offerte.