Professionalisering
Voortgezet Onderwijs

  • Vergroot uw eigen vaardigheden
  • Verbind kunst met reguliere lessen
  • Boek een creatieve workshop voor het hele team
Met deze kennis kan ik eenvoudig variëren in mijn lessen
Docent Voortgezet Onderwijs

Wat wilt u leren?

Geef uw leerlingen nieuwe energie met de SKVR Appetizer Theater. Appetizers zijn korte energizers, spelopdrachten die concentratie verhogen, samenwerkingsopdrachten en snelle kunstopdrachten die een nieuw thema aankondigen of afronden. Een SKVR vakdocent leert u de appetizers aan zodat u zelf in staat bent ze toepassen in uw lessen. De duur van de oefeningen varieert van 5 tot 15 minuten en bijna iedere oefening is aan te passen aan een thema.

De workshop is ook goed in te zetten als creatieve activiteit op een teamdag. Alle deelnemers ontvangen na afloop een praktische hand out voor gebruik in de eigen lespraktijk. 

Met of zonder leerlingen aan de slag
Wij komen graag bij u op school. De kunstvakdocent verzorgt de workshop in de klas. Zo wordt direct in de praktijksituatie gewerkt en raken de leerlingen al bekend met de oefeningen. Of kies voor de mogelijkheid om met (een deel van) het leerkrachten/docententeam de workshop te volgen. Een creatieve  aanvulling voor een studiedag of waardevolle investering in de vaardigheden van het team.

Workshop voor 1 leerkracht en 1 klas
Duur: 1 uur
Kosten: € 60,- (bij minimale afname van twee aansluitende workshops van dezelfde discipline)
Locatie: op school

Workshop leerkrachtenteam (max. 15 deelnemers)
Duur: 2 uur
Kosten: € 250,-
Locatie: op school of in overleg op de locatie van uw keuze

Iedere workshop behandelt één van de disciplines, wilt u aan de slag met meer disciplines? Neem dan contact op om de mogelijkheden te bespreken.

Heeft u er behoefte aan om binnen het team de vaardigheden in een bepaalde kunstdiscipline te versterken? Of wilt u als team zelf ervaren wat u uw leerlingen gaat aanbieden? U kunt in principe elke workshop of lessenserie af nemen, al dan niet aangepast aan uw specifieke behoeften.

Voor lessen aan docenten kunnen we onze gemeentelijke subsidie niet inzetten. Hierdoor werken we met andere tarieven dan u bij de activiteiten voor leerlingen ziet. We maken graag een offerte voor u. Neem contact met ons op.
 

Veel van onze workshops zijn ook geschikt als ontspannende activiteit op een teamdag. Leer elkaar op een andere manier kennen tijdens een vrolijke workshop Theatersport. Ga met elkaar de stad in met een fotowandeling of vorm met elkaar een meerstemmig en harmonieus koor. 

Voor lessen aan docenten kunnen we onze gemeentelijke subsidie niet inzetten. Hierdoor werken we met andere tarieven dan u bij de activiteiten voor leerlingen ziet. We maken graag een offerte voor u. Neem contact met ons op.

Wilt u zelf aan de slag in een van de andere kunstdisciplines? Zoekt u naar een manier om kunstvakken te verbinden aan de reguliere vakken? Wij denken graag met u mee, neem contact met ons op.

Goed om te weten

Bij de SKVR- Onderwijsproducten worden vanaf-prijzen getoond.

Het bedrag is gebaseerd op minimaal twee, gelijke en aaneensluitende, workshops uitgevoerd door dezelfde docent.

SKVR streeft naar het aaneensluitend roosteren bij afname van meerdere workshops of lessen met dezelfde docent. Soms komt dit voor u, als school, niet goed uit. U wilt bijvoorbeeld workshops horizontaal programmeren of juist verspreid over de dag meerdere keren dezelfde workshop, waardoor er ‘wachttijden’ voor de docent ontstaan.

Wij plannen de workshops of lessen dan in naar uw wens. Houd hierbij rekening met een toeslag. Neem contact met ons op voor meer informatie of het aanvragen van een offerte.

Informatie voor scholen van buiten Rotterdam

Scholen van buiten Rotterdam zijn van harte welkom op de SKVR-locaties. Het is niet mogelijk workshops en lessenseries te verzorgen op schoollocaties buiten Rotterdam. Scholen van buiten Rotterdam kunnen geen gebruik maken van het kortingstarief.
Meer weten over de mogelijkheden? Neem contact met ons op voor meer informatie of het aanvragen van een offerte.

Informatie en Boekingen

Onze medewerkers adviseren u graag of helpen u met het maken van een keuze. 

Bel tijdens kantooruren: 010-271 8320,
stuur een mail: onderwijs@skvr.nl
of gebruik het contactformulier

Ontvang de 'Vol inspiratie tas' cadeau als u nu contact met ons opneemt 

Vol inspiratie