Schrijf je lied

Lessenserie van 4 lessen van 45 minuten voor cluster 3 so en vso.

Uw leerlingen maken in deze intensieve lessenserie kennis met verschillende muziekinstrumenten en maken hiermee een eigen lied.

«Terug naar vorige pagina

Tijdens de lessenserie maken uw leerlingen kennis met verschillende instrumenten en wordt er onder begeleiding van een muziekdocent een eigen lied met de groep gecreëerd. Het lied kan gebaseerd zijn op een thema gekozen door de school maar het onderwerp kan ook geheel zelf door de leerlingen bedacht zijn.

In de lessenserie wordt er meer aandacht besteed aan de verschillende partijen in een lied. Er worden meerdere ritmes behandeld en er is aandacht voor de verschillende instrumenten. Tijdens de lessenserie zal het lied opgenomen worden door de docent zodat u en uw leerlingen het lied altijd nog eens terug kunnen luisteren.  

De leerlingen werken aan de vaardigheid creativiteit door het bedenken van ritmes, melodieën en onderwerpen. Ook de vaardigheden samenwerken, communiceren, sociale vaardigheden komen aan bod door het samenspel en het luisteren naar elkaar.

Docenten: uw leerlingen krijgen les van SKVR kunstvakdocenten met ervaring en affiniteit met het speciaal onderwijs.
Doelgroep: cluster 3 in het primair en voortgezet speciaal onderwijs
Locatie: op school (in gymzaal of afgezonderd van reguliere lessen) of SKVR locatie
Duur: 4 lessen van 45 minuten
Kosten: op aanvraag.
Groepsgrootte: Afhankelijk van de doelgroep met een maximum van 12 deelnemers

Goed om te weten

Bij de SKVR- Onderwijsproducten worden vanaf-prijzen getoond.

Het bedrag is gebaseerd op minimaal twee, gelijke en aaneensluitende, workshops uitgevoerd door dezelfde docent.

SKVR streeft naar het aaneensluitend roosteren bij afname van meerdere workshops of lessen met dezelfde docent. Soms komt dit voor u, als school, niet goed uit. U wilt bijvoorbeeld workshops horizontaal programmeren of juist verspreid over de dag meerdere keren dezelfde workshop, waardoor er ‘wachttijden’ voor de docent ontstaan.

Wij plannen de workshops of lessen dan in naar uw wens. Houd hierbij rekening met een toeslag. Neem contact met ons op voor meer informatie of het aanvragen van een offerte.

Informatie voor scholen van buiten Rotterdam

Scholen van buiten Rotterdam zijn van harte welkom op de SKVR-locaties. Het is niet mogelijk workshops en lessenseries te verzorgen op schoollocaties buiten Rotterdam. Scholen van buiten Rotterdam kunnen geen gebruik maken van het kortingstarief.
Meer weten over de mogelijkheden? Neem contact met ons op voor meer informatie of het aanvragen van een offerte.