Dit ben ik

Lessenserie van 4 lessen van 45 minuten voor alle clusters van het speciaal onderwijs

In deze lessenserie maken uw leerlingen op een speelse en uitnodigende manier kennis met theater en laten ze zien wie ze zijn en wat ze belangrijk vinden!

«Terug naar vorige pagina

In deze lessenserie maken uw leerlingen op een speelse en uitnodigende manier kennis met theater en laten ze zien wie ze zijn en wat ze belangrijk vinden!

Dit ben ik is ontwikkeld voor leerlingen in het speciaal onderwijs, en sluit naadloos aan op de fantasiewereld van uw leerlingen en hun eigen beleving over zichzelf en de wereld om hen heen. In samenspraak met u als groepsleerkracht richt de SKVR theaterdocent het lesprogramma zo in dat de lessen goed aansluiten bij de groep en de individuele leerlingen. In vier lessen verkennen de leerlingen de mogelijkheden van theater en zichzelf en sluiten af met een prachtige presentatie waarin eigenheid centraal staat.

De leerlingen maken kennis met toneelspelen en leren een aantal basistechnieken van theater, zoals gebruik van lichaam en stem, overdracht en presentatie.
Theater leert leerlingen binnen veilige kaders uiting te geven aan hun creativiteit, samen te werken en in oplossingen te denken. Daarnaast leert theater sociale vaardigheden te ontwikkelen en om te gaan met diversiteit.

Docenten: uw leerlingen krijgen les van SKVR kunstvakdocenten met ervaring en affiniteit met het speciaal onderwijs.
Doelgroep: speciaal onderwijs groep 3 t/m 8.
Locatie: op school (in het speellokaal of in de gymzaal) of bij SKVR
Duur: 4 lessen van 45 minuten
Kosten: op aanvraag
Groepsgrootte: maximaal aantal leerlingen; 15 

Goed om te weten

Bij de SKVR- Onderwijsproducten worden vanaf-prijzen getoond.

Het bedrag is gebaseerd op minimaal twee, gelijke en aaneensluitende, workshops uitgevoerd door dezelfde docent.

SKVR streeft naar het aaneensluitend roosteren bij afname van meerdere workshops of lessen met dezelfde docent. Soms komt dit voor u, als school, niet goed uit. U wilt bijvoorbeeld workshops horizontaal programmeren of juist verspreid over de dag meerdere keren dezelfde workshop, waardoor er ‘wachttijden’ voor de docent ontstaan.

Wij plannen de workshops of lessen dan in naar uw wens. Houd hierbij rekening met een toeslag. Neem contact met ons op voor meer informatie of het aanvragen van een offerte.

Informatie voor scholen van buiten Rotterdam

Scholen van buiten Rotterdam zijn van harte welkom op de SKVR-locaties. Het is niet mogelijk workshops en lessenseries te verzorgen op schoollocaties buiten Rotterdam. Scholen van buiten Rotterdam kunnen geen gebruik maken van het kortingstarief.
Meer weten over de mogelijkheden? Neem contact met ons op voor meer informatie of het aanvragen van een offerte.

Informatie en boekingen

Onze medewerkers helpen u graag bij het maken van een keuze.

Bel tijdens kantooruren: 010-271 8320,
stuur een mail: onderwijs@skvr.nl
of gebruik het contactformulier