Voorleestheater

Lessenserie van 3 lessen van 1 uur voor de groepen 3 t/m 8

Voorlezen en theaterspelen wisselen elkaar af in de lessenserie ‘Voorleestheater’, waar lezen, verbeelding en creativiteit centraal staan. Uw leerlingen maken op een speelse en uitnodigende manier kennis met theater.

«Terug naar vorige pagina

Voorleestheater sluit naadloos aan bij de fantasiewereld van leerlingen en laat ze kennismaken met prachtige boeken passend bij hun belevingswereld.

De verhalen worden op een theatrale manier voorgelezen en nodigen uw leerlingen uit om hun eigen vertaling te maken in gestructureerde theateropdrachten. De leerlingen raken vertrouwd met het inzetten van hun lichaam, mimiek, gebaren en stem om uitdrukking te geven aan wat ze willen vertellen. Daarnaast maken ze kennis met aansprekende kinderliteratuur.

Kinderboekenweek tip:
Deze lessenserie is zeer geschikt om in te zetten tijdens de kinderboekenweek. Uw leerlingen duiken dan in de wereld van reizen en vervoer tijdens deze lessen.
Bekijk ook de andere mogelijkheden voor de kinderboekenweek»

De leerlingen maken kennis met toneelspelen en leren een aantal basistechnieken van theater, zoals gebruik van lichaam en stem, overdracht en presentatie. Theater leert leerlingen binnen veilige kaders uiting te geven aan hun creativiteit, samen te werken en in oplossingen te denken. Daarnaast leert theater sociale vaardigheden te ontwikkelen en om te gaan met diversiteit en verrijkt theater de woordenschat.

Doelgroep: primair onderwijs groep 3 t/m 8, geschikt voor speciaal onderwijs
Locatie: op school (in het speellokaal of in de gymzaal) of bij SKVR
Duur: 3 lessen van 1 uur (onder of na schooltijd)
Kosten: € 295,-  /  € 210,- (kortingstarief*)
Groepsgrootte: 1 klas

* Kortingstarief is van toepassing voor Rotterdamse scholen waarbij de activiteit op een SKVR-locatie plaatsvindt.

Goed om te weten

Bij de SKVR- Onderwijsproducten worden vanaf-prijzen getoond.

Het bedrag is gebaseerd op minimaal twee, gelijke en aaneensluitende, workshops uitgevoerd door dezelfde docent.

SKVR streeft naar het aaneensluitend roosteren bij afname van meerdere workshops of lessen met dezelfde docent. Soms komt dit voor u, als school, niet goed uit. U wilt bijvoorbeeld workshops horizontaal programmeren of juist verspreid over de dag meerdere keren dezelfde workshop, waardoor er ‘wachttijden’ voor de docent ontstaan.

Wij plannen de workshops of lessen dan in naar uw wens. Houd hierbij rekening met een toeslag. Neem contact met ons op voor meer informatie of het aanvragen van een offerte.

Informatie voor scholen van buiten Rotterdam

Scholen van buiten Rotterdam zijn van harte welkom op de SKVR-locaties. Het is niet mogelijk workshops en lessenseries te verzorgen op schoollocaties buiten Rotterdam. Scholen van buiten Rotterdam kunnen geen gebruik maken van het kortingstarief.
Meer weten over de mogelijkheden? Neem contact met ons op voor meer informatie of het aanvragen van een offerte.

Informatie en boekingen

SKVR heeft jarenlange ervaring met cultuureducatie in het onderwijs. 
Ik adviseer u graag over de mogelijkheden en beste aanpak voor uw school. 

Bel mij tijdens kantooruren op 010-271 8320 of stuur een mail naar onderwijs@skvr.nl.
Of gebruik het contactformulier, dan neem ik contact met u op.

Laura Goedee
Coördinator onderwijs