Gelukkig & Lang

Meespeelvoorstelling van 45 minuten voor groep 1 en 2
 
Gelukkig & Lang is een meespeelvoorstelling waarin kinderen zowel meedoen als kijken. Tijdens de voorstelling raken ze vertrouwd met diverse sprookjesfiguren, maar dan net even anders. De boswachter heeft het moeilijk want vandaag is alles anders in het sprookjesbos.

«Terug naar vorige pagina

Gelukkig en lang is een meespeelvoorstelling waarin kinderen zowel meedoen als kijken. Tijdens de voorstelling raken ze vertrouwd met diverse sprookjesfiguren, maar dan net even anders. De boswachter heeft het moeilijk want vandaag is alles anders in het sprookjesbos.

Tijdens de meespeelvoorstelling, Gelukkig en lang, maken uw leerlingen op een bijzondere manier kennis met sprookjes. Bekende verhaallijnen en archetypen worden gehusseld en verdraaid, zo ontstaat er een hutspot van sprookjes. Uw leerlingen leren tijdens de voorstelling de sprookjesfiguren kennen en gaan op zoek naar tegenstellingen.

De leerlingen zijn zowel toeschouwer als speler en nemen met regelmaat actief deel aan de voorstelling, op deze manier is hun eerste theaterervaring zowel actief als receptief. Ze leren hun eigen creativiteit in te zetten, te sturen en te beheersen binnen de theatrale structuur en mee te denken met de acteur. Samen met de acteur lossen ze het raadsel van de gehusselde sprookjes op.

Bekijk hieronder de video die u als voorbereiding aan de leerlingen kunt laten zien.

De leerlingen leren zowel receptief als actief  hun eigen creativiteit in te zetten en te sturen binnen een theatrale structuur. Theater leert leerlingen binnen veilige kaders uiting te geven aan hun creativiteit en samen te werken. Daarnaast leert theater sociale vaardigheden te ontwikkelen en om te gaan met diversiteit.

Doelgroep: Primair onderwijs groep 1 en 2, geschikt voor speciaal onderwijs
Locatie: op school (in het speellokaal of in de gymzaal) of bij SKVR
Duur: 45 minuten
Kosten: € 100,-  /  € 80,- (kortingstarief*)
Groepsgrootte: maximaal 35 leerlingen, onder schooltijd

* Kortingstarief is van toepassing voor Rotterdamse scholen waarbij de activiteit op een SKVR-locatie plaatsvindt.

Goed om te weten

Bij de SKVR- Onderwijsproducten worden vanaf-prijzen getoond.

Het bedrag is gebaseerd op minimaal twee, gelijke en aaneensluitende, workshops uitgevoerd door dezelfde docent.

SKVR streeft naar het aaneensluitend roosteren bij afname van meerdere workshops of lessen met dezelfde docent. Soms komt dit voor u, als school, niet goed uit. U wilt bijvoorbeeld workshops horizontaal programmeren of juist verspreid over de dag meerdere keren dezelfde workshop, waardoor er ‘wachttijden’ voor de docent ontstaan.

Wij plannen de workshops of lessen dan in naar uw wens. Houd hierbij rekening met een toeslag. Neem contact met ons op voor meer informatie of het aanvragen van een offerte.

Informatie voor scholen van buiten Rotterdam

Scholen van buiten Rotterdam zijn van harte welkom op de SKVR-locaties. Het is niet mogelijk workshops en lessenseries te verzorgen op schoollocaties buiten Rotterdam. Scholen van buiten Rotterdam kunnen geen gebruik maken van het kortingstarief.
Meer weten over de mogelijkheden? Neem contact met ons op voor meer informatie of het aanvragen van een offerte.

Informatie en boekingen

Onze medewerkers adviseren u graag of helpen u met het maken van een keuze.

Bel tijdens kantooruren: 010-271 8320,
stuur een mail: onderwijs@skvr.nl
of gebruik het contactformulier.

'Vol inspiratie tas' cadeau als u nu contact met ons op neemt