Kinderboekenweek 2019 - Reis mee!

Tijdens de kinderboekenweek 2019 die loopt van woensdag 2 oktober tot zondag 13 oktober staan voertuigen centraal.  Op een boot de oceaan ontdekken, met een raket naar de sterren zoals André Kuipers of met de trein dwars door de bergen. Met onderstaande workshops en lessenseries gaan uw leerlingen op een creatieve manier met het onderwerp van de kinderboekenweek aan de slag.  

"Ik zou dolgraag weer de ruimte in gaan"
André Kuipers
Jeugdjournaal mei 2018

Workshops en lessenseries

Startup - Ontwerp voor de toekomst

Workshop van 2 uur 
voor groep 7 en 8

Als een echt 'Startup'-bedrijf gaan uw leerlingen aan de slag met bedenken én presenteren van een vervoersmiddel voor de toekomst. Locatie is Het Nieuwe Instituut, hier krijgen de leerlingen ook een inspirerende rondleiding.

Voorleestheater

Lessenserie van 3 lessen van 1 uur
voor groep 3 t/m 8

 
Voorlezen en theaterspelen wisselen elkaar af in de lessenserie ‘Voorleestheater’, waar lezen, verbeelding en creativiteit centraal staan. Uw leerlingen maken op een speelse en uitnodigende manier kennis met theater in het thema van de Kinderboekenweek.
 

Feestelijke gedichtenles

Workshop van 1,5 uur
voor groep 1 t/m 8

Vroem, vroem, tuut, tuut... Uw leerlingen maken gedichten of taaltekeningen over het vervoersmiddel waar mee ze op reis willen. Alle gedichten vormen een feestelijke vlaggenslinger die we ophangen in het lokaal of de school. 

Fiets-raket of skateboard-trein

Workshop van 1,5 uur
voor groep 4 t/m 6

In deze workshop worden uw leerlingen uitgedaagd om verschillende vervoersmiddelen te combineren tot een nieuw voertuig waarmee ze op reis kunnen. Er wordt gewerkt met klei en natuurlijke materialen.

Vreemde landen, verre streken

Workshop van 1 uur of Lessenserie van 3 lessen van 1 uur
voor leerlingen van groep 3 t/m 6

Uw leerlingen gaan in deze theaterles(sen) op een avontuurlijke reis rond de wereld. Vluchten op een kameel voor mummies in de woestijn, varen op een woeste zee en een grote stad ontdekken in een drukke tram.

Ik ben kwijt

Muziekvoorstelling
voor groep 1 en 2

In deze voorstelling ‘Ik ben kwijt’ gaan uw leerlingen op muzikale reis door Rotterdam. Het belooft een rit vol verrassingen te worden.

 

Informatie en boekingen

Onze medewerkers adviseren u graag of helpen u met het maken van een keuze.

Bel tijdens kantooruren: 010-271 8320,
stuur een mail: onderwijs@skvr.nl
of gebruik het contactformulier.

'Vol inspiratie tas' cadeau als u nu contact met ons op neemt