StartUp – Ontwerp voor de toekomst

Workshop van 2 uur voor groep 7,8

Als een echt 'Startup'-bedrijf gaan uw leerlingen aan de slag met bedenken én presenteren van een product voor de toekomst. Locatie is Het Nieuwe Instituut, hier krijgen de leerlingen ook een inspirerende rondleiding.

«Terug naar vorige pagina

StartUp is een samenwerkingproject van SKVR en Het Nieuwe Instituut

Uw leerlingen krijgen in deze workshop te horen dat ze eigenaar zijn van een nieuw bedrijf, een ‘Startup’. Hiervoor moeten ze een vernieuwend product gaan ontwerpen en presenteren waarbij ze gebruikmaken van nieuwe technologie.
Geïnspireerd door een rondleiding door Het Nieuwe Instituut en een introductie met voorbeelden van andere startups, onderzoeken de leerlingen welk product de wereld in de toekomst nodig heeft. Een product dat het leven makkelijker maakt of aangenamer. Of een product dat een probleem oplost dat we in de toekomst dreigen te hebben.

Het ontwerp, een mockup of model, wordt gemaakt met eenvoudige materialen, zoals potlood, karton, papier en klei, tot digitale middelen zoals diverse apps en natuurlijk de fantasie en creativiteit van de leerlingen.
Zoals dat bij een echte Startup hoort presenteren de jonge ontwerpers hun design in een heuse pitch. Hierbij maken ze gebruik van een zelfgemaakt filmpje dat tot stand komt met behulp van o.a. animatietechnieken en een green-screen.

Boekenweek TIP:
Deze workshop kan ook aansluiten bij het thema 'Reis mee!' van de Boekenweek 2019. Uw leerlingen krijgen dan de opdracht om een vervoersmiddel of mogelijkheid om te reizen te ontwerpen en te presenteren. 

Leerlingen denken na over hun omgeving en leefwereld en over de manier waarop ze die kunnen veranderen. Ze leren met verschillende materialen en media een idee uit te werken tot een concept voor een nieuw innovatief product. Verder denken ze na over wat de beste manier is om hun product te presenteren (te pitchen).

Doelgroep: groep 7 en 8
Locatie: Het Nieuwe Instituut, Museumpark 25
Duur: 2 uur, inclusief rondleiding van 30 minuten
Kosten: € 140,-
Groepsgrootte: maximaal aantal deelnemers 15, maximaal 2 groepen per keer mogelijk

Goed om te weten

Bij de SKVR- Onderwijsproducten worden vanaf-prijzen getoond.

Het bedrag is gebaseerd op minimaal twee, gelijke en aaneensluitende, workshops uitgevoerd door dezelfde docent.

SKVR streeft naar het aaneensluitend roosteren bij afname van meerdere workshops of lessen met dezelfde docent. Soms komt dit voor u, als school, niet goed uit. U wilt bijvoorbeeld workshops horizontaal programmeren of juist verspreid over de dag meerdere keren dezelfde workshop, waardoor er ‘wachttijden’ voor de docent ontstaan.

Wij plannen de workshops of lessen dan in naar uw wens. Houd hierbij rekening met een toeslag. Neem contact met ons op voor meer informatie of het aanvragen van een offerte.

Informatie voor scholen van buiten Rotterdam

Scholen van buiten Rotterdam zijn van harte welkom op de SKVR-locaties. Het is niet mogelijk workshops en lessenseries te verzorgen op schoollocaties buiten Rotterdam. Scholen van buiten Rotterdam kunnen geen gebruik maken van het kortingstarief.
Meer weten over de mogelijkheden? Neem contact met ons op voor meer informatie of het aanvragen van een offerte.

Informatie en boekingen

SKVR heeft jarenlange ervaring met cultuureducatie in het onderwijs. 
Ik adviseer u graag over de mogelijkheden en beste aanpak voor uw school. 

Bel mij tijdens kantooruren op 010-271 8320 of stuur een mail naar onderwijs@skvr.nl.
Of gebruik het contactformulier, dan neem ik contact met u op.

Laura Goedee
Coördinator onderwijs