Kunstenaar in de klas

Workshop van 1,5 uur voor groep 3 en 4

Tijdens de workshop Kunstenaar in de Klas maken leerlingen kennis met een echte Rotterdamse kunstenaar, die zij het hemd van het lijf mogen vragen. Daarna gaan ze zelf aan de slag.

«Terug naar vorige pagina

 

Eerst was het papier, maar nu is het een stad!
Almila, leerling KBS de Vliedberg

Hoe ziet een echte kunstenaar eruit? Herken je hem of haar ergens aan? Wat maakt een kunstenaar eigenlijk? Tijdens ‘Kunstenaar in de klas’ maken kinderen kennis met een echte Rotterdamse kunstenaar.

De workshop begint altijd met een kort gesprek aan de hand van een kunstwerk. Wat is het? Wie zou zoiets maken? Daarna gaan de leerlingen zelf aan de slag met materiaal dat de kunstenaar heeft meegenomen en maken een eigen of gemeenschappelijk kunstwerk. Aansluitend presenteren ze het werk aan elkaar en blijft het kunstwerk achter in de klas.

De kinderen kunnen kijken naar werk van een kunstenaar en kunnen dit onder begeleiding van de kunstenaar bespreken. Ze ontwikkelen hun creativiteit door zelf een idee te bedenken en dit beeldend uit te werken. Elke kunstdocent komt met eigen materialen, de kinderen ontwikkelen vaardigheden om met deze materialen iets te visualiseren. 

Doelgroep: groep 3 en 4, ook geschikt voor het speciaal onderwijs
Locatie: op school
Duur: 1,5 uur
Kosten: € 190,- per groep incl. materiaal
Groepsgrootte: maximaal 30 (meerdere groepen per keer mogelijk)

Tijdens het project is de aanwezigheid van één begeleider per klas verplicht. Deze assisteert waar nodig, maar houdt zich niet actief bezig met de overdracht van de lesinhoud.

Goed om te weten

Bij de SKVR Onderwijsproducten worden vanaf-prijzen getoond.

Het bedrag is gebaseerd op minimaal twee, gelijke en aaneensluitende, workshops uitgevoerd door dezelfde docent.

SKVR streeft naar het aaneensluitend roosteren bij afname van meerdere workshops of lessen met dezelfde docent. Soms komt dit voor de school niet goed uit. Deze wil bijvoorbeeld workshops horizontaal programmeren of juist verspreid over de dag meerdere keren dezelfde workshop, waardoor er ‘wachttijden’ voor de docent ontstaan.

Wij plannen de workshops of lessen dan in naar jouw wens. Houd hierbij rekening met een toeslag. Neem contact met ons op voor meer informatie of het aanvragen van een offerte.

Informatie voor scholen van buiten Rotterdam

Scholen van buiten Rotterdam zijn van harte welkom op de SKVR-locaties. Het is niet mogelijk workshops en lessenseries te verzorgen op schoollocaties buiten Rotterdam. Scholen van buiten Rotterdam kunnen geen gebruik maken van het kortingstarief.
Meer weten over de mogelijkheden? Neem contact met ons op voor meer informatie of het aanvragen van een offerte.

Informatie en boekingen

SKVR heeft jarenlange ervaring met cultuureducatie in het onderwijs. 
Ik adviseer je graag over de mogelijkheden en beste aanpak voor jouw school. 

Bel mij tijdens kantooruren op 010-271 8320 of stuur een mail naar onderwijs@skvr.nl.
Of gebruik het contactformulier, dan neem ik contact met je op.

Laura Goedee
Coördinator onderwijs

(Ontvang je onze maandelijkse nieuwsbrief al? Je kunt je hier aanmelden.)