Bolstaartsnuiter of Fiets-raket

Workshop van 1,5 uur voor groep 4 t/m 6
 
In deze workshop maken uw leerlingen een nieuw soort dier van natuurlijke materialen en klei.

«Terug naar vorige pagina

Is het een zoogdier? Is het een vogel?  Uw leerlingen ontdekken en onderzoeken raadselachtige dieren. Geen echte, maar gecompileerde exemplaren afkomstig uit de collectie van het Natuurhistorisch Museum en het oeuvre van beeldend kunstenaars. Natuurlijk gaan ze ook zelf aan de slag.

Veren, schelpen, zaaddozen, takjes en nog veel meer veranderen in vleugels, pootjes, voelsprieten en snuitjes. In combinatie met klei wordt hiervan een geheel nieuw dier gemaakt. De leerlingen worden uitgedaagd om buiten gebaande paden te denken en creatieve oplossingen en combinaties te verzinnen. De leerlingen stellen aan het einde van de les hun nieuwe diersoort voor aan de klas.

Kinderboekenweek tip: Fiets-raket of Skateboard-trein

Als variant op het maken van een fantasiedier is het ook mogelijk om aan een samengesteld vervoersmiddel te maken. Zo kunnen er fiets-raketten of skateboard-treinen ontstaan. De workshop sluit hierbij aan op het thema 'Reis mee!' van de Kinderboekenweek 2019.
Bekijk ook de andere mogelijkheden voor de Kinderboekenweek»

Door middel van een beeldbeschouwingsgesprek kan de leerling combinaties van dieren benoemen en doet inspiratie op voor zijn eigen fantasiedier. De leerling kan een zelfverzonnen dier driedimensionaal vormgeven. De leerling kan spelenderwijs materialen en vormen, die worden aangeboden, verkennen. De leerling leert  verschillende technieken om materialen aan elkaar te verbinden en kan deze toepassen voor zijn eigen ideeën. Hiermee kan de leerling zijn ervaring en de verschillende oplossingen voor het maken van het werkstuk benoemen en waarderen. In deze workshop staat creativiteit van de leerling centraal.

Doelgroep: basisonderwijs groep 4 t/m 6
Locatie: op school
Duur: 1,5 uur
Kosten: € 220,-  
Groepsgrootte: maximaal aantal deelnemers 30

Goed om te weten:
Tijdens het project is de aanwezigheid van één begeleider per klas verplicht. De leerkracht wordt actief betrokken bij het uitvoeren van deze les en assisteert waar nodig, maar houdt zich niet actief bezig met de overdracht van de lesinhoud.

Goed om te weten

Bij de SKVR- Onderwijsproducten worden vanaf-prijzen getoond.

Het bedrag is gebaseerd op minimaal twee, gelijke en aaneensluitende, workshops uitgevoerd door dezelfde docent.

SKVR streeft naar het aaneensluitend roosteren bij afname van meerdere workshops of lessen met dezelfde docent. Soms komt dit voor u, als school, niet goed uit. U wilt bijvoorbeeld workshops horizontaal programmeren of juist verspreid over de dag meerdere keren dezelfde workshop, waardoor er ‘wachttijden’ voor de docent ontstaan.

Wij plannen de workshops of lessen dan in naar uw wens. Houd hierbij rekening met een toeslag. Neem contact met ons op voor meer informatie of het aanvragen van een offerte.

Informatie voor scholen van buiten Rotterdam

Scholen van buiten Rotterdam zijn van harte welkom op de SKVR-locaties. Het is niet mogelijk workshops en lessenseries te verzorgen op schoollocaties buiten Rotterdam. Scholen van buiten Rotterdam kunnen geen gebruik maken van het kortingstarief.
Meer weten over de mogelijkheden? Neem contact met ons op voor meer informatie of het aanvragen van een offerte.

Informatie en boekingen

SKVR heeft jarenlange ervaring met cultuureducatie in het onderwijs. 
Ik adviseer u graag over de mogelijkheden en beste aanpak voor uw school. 

Bel mij tijdens kantooruren op 010-271 8320 of stuur een mail naar onderwijs@skvr.nl.
Of gebruik het contactformulier, dan neem ik contact met u op.

Laura Goedee
Coördinator onderwijs