Professionalisering
Primair Onderwijs

  • Versterk uw eigen vaardigheden
  • Maak verbinding tussen de kunst- en de overige vakken
  • Leer kunstelementen in uw eigen lessen op te nemen
  • Korte laagdrempelige workshops of intensiever samenwerkingstraject
Het is inspirerend en praktisch. Je wilt er direct mee aan de slag.
deelnemer SKVR Appetizers workshop
#daaromSKVR

Vergroot uw vaardigheden

Workshop voor leerkrachten basisonderwijs
Geef uw leerlingen nieuwe energie met de SKVR Appetizers. Appetizers zijn korte energizers, ‘spelletjes’ die de concentratie verhogen, samenwerkingsopdrachten en snelle kunstopdrachten die een nieuw thema aankondigen of afronden. Een SKVR vakdocent leert u de appetizers aan zodat u zelf aan de slag kunt gaan met kunst in uw lessen. De duur van de opdrachten varieert van 5 tot 15 minuten en bijna iedere oefening is aan te passen aan een thema. Er zijn appetizers in de disciplines dans, beeldende kunst, theater en muziek. 

Met of zonder leerlingen aan de slag
Wij komen graag bij u op school. De kunstvakdocent verzorgt de workshop in de klas. Zo wordt direct in de praktijksituatie gewerkt en raken de leerlingen al bekend met de oefeningen. Of kies voor de mogelijkheid om met (een deel van) het leerkrachten/docententeam de workshop te volgen. Een creatieve aanvulling voor een studiedag of waardevolle investering in de vaardigheden van het team.

Workshop voor 1 leerkracht en 1 klas
Duur: 1 uur
Kosten: € 60,- (bij minimale afname twee workshops van dezelfde discipline)
Locatie: op school

Workshop leerkrachtenteam (max. 15 deelnemers)
Duur: 2 uur
Kosten € 250,-
Locatie: op school of in overleg op de locatie van uw keuze

Iedere workshop behandelt één van de disciplines, wilt u aan de slag met meer disciplines? Neem dan contact op om de mogelijkheden te bespreken.

Leertraject voor leerkrachten basisonderwijs 
Wilt u uw leerkrachten en pedagogisch medewerkers de mogelijkheid bieden om met meer ideeën, vaardigheden en vertrouwen kunstlessen te geven? Dan kiest u voor het professionaliseringstraject: KunstID – Samen leren.

Door de kennis binnen de school te halen, zorgt u voor borging van het kunstonderwijs op langere termijn. Uw leerkrachten zijn in staat makkelijker verbinding te maken tussen de kunstlessen en de andere schoolvakken en de onderzoekende en ontwerpende manier van werken ook in deze vakken in te zetten. Het traject is inzetbaar voor alle schoolniveaus en de nulgroepen

Middels het bijwonen van voorbeeldlessen en co-teaching met een kunstvakdocent vergroten uw medewerkers (tegelijkertijd met de leerlingen) hun vaardigheden in de kunstvakken. Vanuit de schoolvisie op cultuuronderwijs bepalen de leerkracht en kunstvakdocent gezamenlijk de leerdoelen van dit traject. In overleg met de school worden doelen gesteld voor één of meerdere jaren, aansluitend bij de het schoolplan en de wensen van de school.

Met of zonder leerlingen aan de slag
Door samen met de kunstvakdocent de lessen te verzorgen in de klas wordt direct in de praktijksituatie gewerkt. Is dit voor uw school lastig of is het niet gewenst om dit zo te organiseren dan verzorgen wij het traject buiten de klas.

Kortingsmogelijkheid
De kosten voor een lesuur zijn € 60,-
Voor scholen die hoger in de gewichtenregeling vallen kunnen wij voor een traject waarbij les wordt gegeven aan leerlingen per lesuur een korting van €17.50 geven waardoor u per lesuur slechts €42.50 betaalt. Dit dankzij de subsidie voor Cultuurcoaches. Informeer naar uw mogelijkheden.

Wij hechten waarde aan een goede aansluiting van het professionaliseringstraject op uw wensen en planning. Bij de ene school is meer afstemming nodig dan bij de andere. Daarom bespreken we vooraf met u hoeveel tijd er nodig is en wat de kosten zijn voor planning en overleg

Bij de modules beeldend, schrijven, mode en muziek zijn er aanvullende materiaalkosten en/of kosten voor huur van instrumenten. Deze worden vooraf met u besproken.

Heeft u er behoefte aan om binnen het team de vaardigheden in een bepaalde kunstdiscipline te versterken tijdens een korte workshop? Of wilt u als team zelf ervaren wat u uw leerlingen gaat aanbieden? U kunt in principe elke workshop of lessenserie af nemen, al dan niet aangepast aan uw specifieke behoeften. Houd er wel rekening mee dat de prijzen die wij dan rekenen iets hoger zullen liggen (want daarvoor geldt de subsidie van de gemeente niet). 
Informeer bij uw vaste contactpersoon naar de mogelijkheden.

Veel van onze workshops zijn ook geschikt als ontspannende activiteit op een teamdag. Leer elkaar op een andere manier kennen tijdens een vrolijke workshop Theatersport. Ga met elkaar de stad in met een fotowandeling of vorm met elkaar een meerstemmig en harmonieus koor. Informeer bij uw vaste contactpersoon naar de mogelijkheden.

.

Goed om te weten

Bij de SKVR- Onderwijsproducten worden vanaf-prijzen getoond.

Het bedrag is gebaseerd op minimaal twee, gelijke en aaneensluitende, workshops uitgevoerd door dezelfde docent.

SKVR streeft naar het aaneensluitend roosteren bij afname van meerdere workshops of lessen met dezelfde docent. Soms komt dit voor u, als school, niet goed uit. U wilt bijvoorbeeld workshops horizontaal programmeren of juist verspreid over de dag meerdere keren dezelfde workshop, waardoor er ‘wachttijden’ voor de docent ontstaan.

Wij plannen de workshops of lessen dan in naar uw wens. Houd hierbij rekening met een toeslag. Neem contact met ons op voor meer informatie of het aanvragen van een offerte.

Informatie voor scholen van buiten Rotterdam

Scholen van buiten Rotterdam zijn van harte welkom op de SKVR-locaties. Het is niet mogelijk workshops en lessenseries te verzorgen op schoollocaties buiten Rotterdam. Scholen van buiten Rotterdam kunnen geen gebruik maken van het kortingstarief.
Meer weten over de mogelijkheden? Neem contact met ons op voor meer informatie of het aanvragen van een offerte.

Informatie en boekingen

SKVR heeft jarenlange ervaring met cultuureducatie in het onderwijs. 
Ik adviseer je graag over de mogelijkheden en beste aanpak voor jouw school. 

Bel mij tijdens kantooruren op 010-271 8320 of stuur een mail naar onderwijs@skvr.nl.
Of gebruik het contactformulier, dan neem ik contact met je op.

Laura Goedee
Coördinator onderwijs

(Ontvang je onze maandelijkse nieuwsbrief al? Je kunt je hier aanmelden.)