KICK-OFF CODE GROEN SEIZOEN 17-18

Ook komend seizoen worden kinderen uit het primair onderwijs (groep 7 en 8) uitgedaagd om hun verbeelding en creativiteit in te zetten voor vraagstukken uit hun stad.

150 leerlingen aan de slag deze herfst
21 september werd een gezamenlijke kick off gegeven met de deelnemende scholen, kunstenaars, sponsoren én bedrijfsleven om komend najaar 150 leerlingen hún creatieve visie op vraagstukken uit de Maasstad te geven. Denk aan nieuwe ideeën over innovatie, groen & duurzaam, leiderschap en de WIJ-maatschappij. Later in het schooljaar haken er nog meer scholen en leerlingen aan waarna eind maart 2018 alle ideeën, non-fictie oplossingen en briljante uitvindingen in een grote eindvoorstelling worden gepresenteerd.

Resilient Rotterdam
Aanwezig ook kersverse partner van Code Groen: ‘Resilient Rotterdam’. Een project, oorspronkelijk opgericht door de Rockefeller Foundation, waar steden uitgedaagd worden zich weerbaarder te maken voor de toekomst. Zo werkt de Gemeente Rotterdam sinds een jaar met deze strategie en inmiddels zijn er tientallen Rotterdamse initiatieven die maken dat de stad op allerhande manieren werkt aan een duurzame, veilige, saamhorige en gezonde toekomst. Code Groen, waar kinderen hun verbeelding, creativiteit en -out of the box- denkkracht inzetten voor de stad, past hier helemaal tussen.

Meedoen, het kan nog!
Er zijn dit schooljaar nog enkele plaatsen beschikbaar voor Rotterdamse basisscholen om aan Code Groen deel te nemen!
Lees meer op Codegroen010.nl

Samenwerking
Code Groen is een initiatief van Hofplein Rotterdam, MAAS theater en dans en SKVR.