Wat doe jij?

Workshop + voorstelling van 1 uur voor mbo   
 
Wat Doe Jij? is inspringtheater in de klas waarmee het onderwerp 'pesten' bespreekbaar wordt. De spelers confronteren de studenten met hun gedrag en dat van hun studiegenoten. Samen gaan ze actief op zoek naar mogelijkheden en oplossingen.

«Terug naar vorige pagina

Door middel van inspringtheater worden herkenbare scènes gespeeld aan de hand van situaties die zich in de klas kunnen voordoen en die tot de verbeelding van uw studenten spreken.

Door het zien van de scènes die ze ook op school kunnen tegenkomen, worden ze geconfronteerd met het sociale gedrag van zichzelf en dat van hun studiegenoten. Studenten worden uitgedaagd hun mening te geven en leren beter om te gaan met pesten en pestgedrag.

Een spelleider, ‘de joker’, begeleidt en nodigt de studenten tijdens de workshop uit om te reageren op wat ze hebben gezien en om 'in te springen’ in de scènes.

De studenten krijgen meer inzicht in hun eigen sociale gedrag en in het groepsproces dat ten grondslag ligt aan pesten. Theater leert hen probleemoplossend en zelfstandig te denken, hun sociale vaardigheden te ontwikkelen, samen te werken en om te gaan met verantwoordelijkheid. Daarnaast maakt theater bewust van het vermogen tot zelfsturing en flexibiliteit.

Doelgroep: mbo
Locatie: op school 
Duur: 1 uur
Kosten:  €275,- (bij afname van minimaal 2 aansluitende voorstellingen)
Groepsgrootte: maximaal 30 studenten

Goed om te weten

Bij de SKVR- Onderwijsproducten worden vanaf-prijzen getoond.

Het bedrag is gebaseerd op minimaal twee, gelijke en aaneensluitende, workshops uitgevoerd door dezelfde docent.

SKVR streeft naar het aaneensluitend roosteren bij afname van meerdere workshops of lessen met dezelfde docent. Soms komt dit voor u, als school, niet goed uit. U wilt bijvoorbeeld workshops horizontaal programmeren of juist verspreid over de dag meerdere keren dezelfde workshop, waardoor er ‘wachttijden’ voor de docent ontstaan.

Wij plannen de workshops of lessen dan in naar uw wens. Houd hierbij rekening met een toeslag. Neem contact met ons op voor meer informatie of het aanvragen van een offerte.

Informatie voor scholen van buiten Rotterdam

Scholen van buiten Rotterdam zijn van harte welkom op de SKVR-locaties. Het is niet mogelijk workshops en lessenseries te verzorgen op schoollocaties buiten Rotterdam. Scholen van buiten Rotterdam kunnen geen gebruik maken van het kortingstarief.
Meer weten over de mogelijkheden? Neem contact met ons op voor meer informatie of het aanvragen van een offerte.

Informatie en Boekingen

Onze medewerkers adviseren u graag of helpen u met het maken van een keuze. 

Bel tijdens kantooruren: 010-271 8320,
stuur een mail: onderwijs@skvr.nl
of gebruik het contactformulier

Ontvang de 'Vol inspiratie tas' cadeau als u nu contact met ons opneemt 

Vol inspiratie