Wat doe jij?

Voorstelling & workshop van 1 uur voor alle leerjaren en niveaus 
 
Wat Doe Jij? is inspringtheater in de klas waarmee omgangsvormen en pestgedrag bespreekbaar worden gemaakt. Jonge acteurs confronteren leerlingen met hun gedrag. Samen gaan ze actief op zoek naar mogelijkheden en oplossingen.

«Terug naar vorige pagina

Hoe gaan uw studenten om met diversiteit? Accepteren zij verschillen in gender, etniciteit of seksualiteit? Of wordt er om gelachen en worden er leerlingen mee gepest?

De meespeelvoorstelling Wat doe jij? zet studenten aan het denken. 

Ze weten niet dat ze onderdeel zijn van een voorstelling en dat ze te maken hebben met acteurs.

Recht onder hun ogen worden er grenzen overschreden. Er worden grappen gemaakt, opmerkingen gemaakt en gelachen. Ten koste van de ander. 

Wanneer voelt een student zich geroepen om er iets mee te doen, iets te zeggen, of gaat hij juist mee in het pestgedrag? Kortom: wat doe jij?

Een gespreksleider zorgt dat er op tijd wordt ingegrepen en stelt de acteurs voor. Dan nodigt hij de studenten uit om te reageren op wat ze hebben gezien en om 'in te springen’ in de scènes om daarmee het verhaal een andere wending te geven.

.....................................................................

Wat doe jij? kan aangepast worden op verschillende thema’s:
-    Pesten in het algemeen
-    Seksuele diversiteit: Accepteren en respecteren we elkaar?
-    Gender: Hoe is het om man of vrouw te zijn? 
-    Etniciteit: Hoe kijken we naar kleur, afkomst en culturele verschillen?

Wij bieden deze meespeelvoorstelling aan rondom de Week van de Liefde / Valentijnsdag, Internationale Vrouwendag, de Ramadan, Week tegen Pesten, Rotterdam Pride, Internationale Mannendag en Paarse Vrijdag. Perfecte momenten om genoemde thema’s onder de aandacht te brengen. In overleg kunnen we ook naar andere data kijken.

De studenten krijgen meer inzicht in hun eigen sociale gedrag en in het groepsproces dat ten grondslag ligt aan pesten. Theater leert hen probleemoplossend en zelfstandig te denken, hun sociale vaardigheden te ontwikkelen, samen te werken en om te gaan met verantwoordelijkheid. Daarnaast maakt theater bewust van het vermogen tot zelfsturing en flexibiliteit.

Doelgroep: alle leerjaren en niveaus MBO
Locatie: op school 
Duur: 1 uur
Kosten:  €275,- (bij afname van minimaal twee aansluitende voorstellingen)
Groepsgrootte: maximaal 30 studenten

Te boeken tijdens/op
Week van de liefde / Valentijnsdag: ma 10 & di 11 februari
Internationale Vrouwendag: di 10 & wo 11 maart    
Ramadan: wo 13 & wo 20 mei
Rotterdam Pride Week / Week tegen pesten: ma 21 t/m vr 25 september
Internationale Mannendag: do 19 november
Paarse Vrijdag: wo 9, do 10 & vr 11 december

Of in overleg met ons op andere dagen.

Goed om te weten

Bij de SKVR- Onderwijsproducten worden vanaf-prijzen getoond.

Het bedrag is gebaseerd op minimaal twee, gelijke en aaneensluitende, workshops uitgevoerd door dezelfde docent.

SKVR streeft naar het aaneensluitend roosteren bij afname van meerdere workshops of lessen met dezelfde docent. Soms komt dit voor u, als school, niet goed uit. U wilt bijvoorbeeld workshops horizontaal programmeren of juist verspreid over de dag meerdere keren dezelfde workshop, waardoor er ‘wachttijden’ voor de docent ontstaan.

Wij plannen de workshops of lessen dan in naar uw wens. Houd hierbij rekening met een toeslag. Neem contact met ons op voor meer informatie of het aanvragen van een offerte.

Informatie voor scholen van buiten Rotterdam

Scholen van buiten Rotterdam zijn van harte welkom op de SKVR-locaties. Het is niet mogelijk workshops en lessenseries te verzorgen op schoollocaties buiten Rotterdam. Scholen van buiten Rotterdam kunnen geen gebruik maken van het kortingstarief.
Meer weten over de mogelijkheden? Neem contact met ons op voor meer informatie of het aanvragen van een offerte.