Gesprekken voeren

Workshop van 2 uur voor mbo (ook mogelijk in het Engels)
 
Studenten nemen in deze workshop hun vaardigheden als gesprekspartner onder de loep. 

«Terug naar vorige pagina

Met theatertechnieken wordt ingezoomd op verbaal en non-verbaal gedrag van de studenten om ze meer inzicht te geven in hun eigen gespreksvaardigheid.

De workshop Gesprekken voeren nodigt studenten uit om naar zichzelf als gesprekspartner te kijken. Gesprekken hebben steeds opnieuw een andere insteek. Met vrienden wordt een ander gesprek gevoerd dan met een schoolmentor of een meerdere op het werk. Vragen als: Welke rol neem je aan tijdens een gesprek en hoe heb je invloed op de loop van het gesprek, komen aan de orde.

Deze workshop kan ook ingezet worden met het accent op het voeren van telefoongesprekken waarin klantvriendelijkheid en klachtenbehandeling centraal staan.

Deze workshop ook in het Engels
We bieden deze workshop ook aan in het Engels. Op deze manier is het bijvoorbeeld mogelijk de workshop in te zetten als onderdeel van de examentraining voor het vak Engels. Neem contact met ons op voor meer informatie over deze optie.

De studenten leren verschillende gesprekstechnieken zoals; luisteren, samenvatten, doorvragen, open- /gesloten vragen en verschil aanbrengen tussen assertiviteit en agressiviteit. Daarmee leren ze invloed te hebben op de loop van een gesprek. Theater leert de leerlingen probleemoplossend en zelfstandig te denken, hun sociale vaardigheden te ontwikkelen, samen te werken en om te gaan met verantwoordelijkheid. Daarnaast maakt theater bewust van het vermogen tot zelfsturing en flexibiliteit.

Doelgroep: mbo
Locatie: bij SKVR of op school
Duur: 2 uur
Kosten: € 160,-  /  € 115,- (kortingstarief*), per groep
Groepsgrootte: maximaal aantal deelnemers 15

* Kortingstarief is van toepassing voor Rotterdamse scholen waarbij de activiteit op een SKVR-locatie plaatsvindt.

Goed om te weten

Bij de SKVR- Onderwijsproducten worden vanaf-prijzen getoond.

Het bedrag is gebaseerd op minimaal twee, gelijke en aaneensluitende, workshops uitgevoerd door dezelfde docent.

SKVR streeft naar het aaneensluitend roosteren bij afname van meerdere workshops of lessen met dezelfde docent. Soms komt dit voor u, als school, niet goed uit. U wilt bijvoorbeeld workshops horizontaal programmeren of juist verspreid over de dag meerdere keren dezelfde workshop, waardoor er ‘wachttijden’ voor de docent ontstaan.

Wij plannen de workshops of lessen dan in naar uw wens. Houd hierbij rekening met een toeslag. Neem contact met ons op voor meer informatie of het aanvragen van een offerte.

Informatie voor scholen van buiten Rotterdam

Scholen van buiten Rotterdam zijn van harte welkom op de SKVR-locaties. Het is niet mogelijk workshops en lessenseries te verzorgen op schoollocaties buiten Rotterdam. Scholen van buiten Rotterdam kunnen geen gebruik maken van het kortingstarief.
Meer weten over de mogelijkheden? Neem contact met ons op voor meer informatie of het aanvragen van een offerte.

Informatie en boekingen

SKVR heeft jarenlange ervaring met cultuureducatie in het onderwijs. 
Ik adviseer u graag over de mogelijkheden en beste aanpak voor uw school. 

Bel mij tijdens kantooruren op 010-271 8320 of stuur een mail naar onderwijs@skvr.nl.
Of gebruik het contactformulier, dan neem ik contact met u op.

Laura Goedee
Coördinator onderwijs