Debatteren – Wat is jouw argument?

Workshop van 2 uur voor mbo     
      
Studenten gaan met elkaar in debat over deze verschillende onderwerpen en krijgen zo meer respect voor elkaar en voor elkaars mening. Je mening goed leren verwoorden is hierbij een even belangrijk doel als het goed leren luisteren naar elkaar.

«Terug naar vorige pagina

De docent zoekt samen met de studenten naar onderwerpen die hen bezighouden en maakt daar stellingen bij.

Onderwerpen kunnen uiteenlopen van de vluchtelingencrisis tot de vrijheid van meningsuiting, maar ook wel/ geen seks voor het huwelijk, Ajax vs Feyenoord of het ontbreken van gym op het rooster. Kortom, geen onderwerp wordt geschuwd. Studenten gaan met elkaar in debat over deze verschillende onderwerpen en krijgen zo meer respect voor elkaar en voor elkaars mening. Je mening goed leren verwoorden is hierbij een even belangrijk doel als het goed leren luisteren naar elkaar.

De studenten leren argumenteren en maken kennis met de regels van het debat. Ze leren luisteren naar elkaar en respectvol om te gaan met de mening van een ander. Deze workshop draagt bij aan de vaardigheden communiceren (het effectief overbrengen van een boodschap), kritisch denken (het formuleren van een eigen onderbouwde mening) en creativiteit (nieuwsgierigheid, een onderzoekende houding en toegepaste verbeeldingskracht).

Doelgroep: mbo
Locatie: bij SKVR of op school
Duur: 2 uur
Kosten: € 160,-  /  € 115,- (kortingstarief*)
Groepsgrootte: maximaal aantal deelnemers 15 

<bij tonen van het kortingstarief altijd deze toelichting plaatsen>

* Kortingstarief is van toepassing voor Rotterdamse scholen waarbij de activiteit op een SKVR-locatie plaatsvindt.

Goed om te weten

Bij de SKVR- Onderwijsproducten worden vanaf-prijzen getoond.

Het bedrag is gebaseerd op minimaal twee, gelijke en aaneensluitende, workshops uitgevoerd door dezelfde docent.

SKVR streeft naar het aaneensluitend roosteren bij afname van meerdere workshops of lessen met dezelfde docent. Soms komt dit voor u, als school, niet goed uit. U wilt bijvoorbeeld workshops horizontaal programmeren of juist verspreid over de dag meerdere keren dezelfde workshop, waardoor er ‘wachttijden’ voor de docent ontstaan.

Wij plannen de workshops of lessen dan in naar uw wens. Houd hierbij rekening met een toeslag. Neem contact met ons op voor meer informatie of het aanvragen van een offerte.

Informatie voor scholen van buiten Rotterdam

Scholen van buiten Rotterdam zijn van harte welkom op de SKVR-locaties. Het is niet mogelijk workshops en lessenseries te verzorgen op schoollocaties buiten Rotterdam. Scholen van buiten Rotterdam kunnen geen gebruik maken van het kortingstarief.
Meer weten over de mogelijkheden? Neem contact met ons op voor meer informatie of het aanvragen van een offerte.

Informatie en Boekingen

Onze medewerkers adviseren u graag of helpen u met het maken van een keuze. 

Bel tijdens kantooruren: 010-271 8320,
stuur een mail: onderwijs@skvr.nl
of gebruik het contactformulier

Ontvang de 'Vol inspiratie tas' cadeau als u nu contact met ons opneemt 

Vol inspiratie