Multidisciplinair

Dans, muziek

HipHop Experience

Voorstelling en workshops, totaal 3 uur, voor alle niveaus

Dynamische interactieve hiphop-voorstelling en workshop. Uw studenten werken met de dansers en rappers uit de voorstelling en gaan actief aan de slag met de hiphopelementen muziek, dans en rap.

«Terug naar vorige pagina

Dompel uw studenten onder in een HipHop Experience. Een dynamische interactieve voorstelling en workshop waarin alle hiphopelementen voorbij komen.

Professionele dansers en rappers nemen uw studenten mee op expeditie door de hiphopcultuur. In de interactieve voorstelling gaan we in hoog tempo door de geschiedenis én ontdekken we wat HipHop op dit moment in Rotterdam betekent.  Van New Yorkse blockparties in the 80’s tot de Rotterdamse danser Timor en artiesten als Winne en Broederliefde.

De energie van de voorstelling komt hierna terug in de workshops. De studenten  werken met de dansers en rappers die zij net hebben zien performen. Iedere student verdiept zich in één van de hiphop elementen. Ze gaan aan de slag met dans, o.a. breakdance en popping, rap of spoken word. Na de workshops komen alle studenten weer samen en presenteren hun nieuwe skills aan elkaar.

Dit project kan uitgebreid worden met andere kunstdisciplines en kan plaatsvinden bij u op school of in de theaterzaal van de SKVR.

De studenten maken op een actieve en receptieve manier kennis met de kunstdisciplines dans, muziek en schrijven. Tijdens de voorstelling verdiepen de studenten zich in de oorsprong van hiphop waardoor culturele vaardigheden worden ontwikkeld. Tijdens de workshop worden de 21ste eeuwse vaardigheden creativiteit en samenwerking aangesproken.

Voorstelling en vijf workshops    

Doelgroep: Alle niveaus
Locatie: op school of SKVR locatie
Duur: 3 uur (voorstelling van 25 minuten met aansluitend workshops)
Kosten:  € 1.320,- 
Groepsgrootte: tot 90 studenten
Goed om te weten: 
De prijs is gebaseerd op 90 deelnemers. Minder deelnemers is mogelijk, kosten blijven echter gelijk. Meer deelnemers is mogelijk tegen een meerprijs. Vraag naar de mogelijkheden. Iedere student ziet de voorstelling, neemt deel aan één workshop en aan de gezamenlijke presentatie.

Goed om te weten

Bij de SKVR- Onderwijsproducten worden vanaf-prijzen getoond.

Het bedrag is gebaseerd op minimaal twee, gelijke en aaneensluitende, workshops uitgevoerd door dezelfde docent.

SKVR streeft naar het aaneensluitend roosteren bij afname van meerdere workshops of lessen met dezelfde docent. Soms komt dit voor u, als school, niet goed uit. U wilt bijvoorbeeld workshops horizontaal programmeren of juist verspreid over de dag meerdere keren dezelfde workshop, waardoor er ‘wachttijden’ voor de docent ontstaan.

Wij plannen de workshops of lessen dan in naar uw wens. Houd hierbij rekening met een toeslag. Neem contact met ons op voor meer informatie of het aanvragen van een offerte.

Informatie voor scholen van buiten Rotterdam

Scholen van buiten Rotterdam zijn van harte welkom op de SKVR-locaties. Het is niet mogelijk workshops en lessenseries te verzorgen op schoollocaties buiten Rotterdam. Scholen van buiten Rotterdam kunnen geen gebruik maken van het kortingstarief.
Meer weten over de mogelijkheden? Neem contact met ons op voor meer informatie of het aanvragen van een offerte.