Restyling

Workshop van 2 uur voor mbo
 
Gefascineerd door mode? In deze workshop gaan uw studenten aan de slag met het begrip mode en de beginselen van restyling. Ze werken toe naar het ontwerpen van een eigen T-shirt.

«Terug naar vorige pagina

In deze workshop maken de studenten een (her)ontwerp van een T-shirt. Wat is restylen en welke keuzes kunnen ze maken?

Met een simpel basis shirt als uitgangspunt gaan de leerlingen spelen met verschillende mogelijkheden. Knippen, omdraaien, vastzetten, de artistieke vaardigheden worden uitgedaagd. Enige technische oefening is vereist. Door een ervaren mode docent laten de studenten zich inwijden in werken met applicaties, prints of naald en draad. Al kijkend en onderzoekend maken ze van een simpel basisshirt een uniek en persoonlijk herontwerp dat hun kennis en ideeën weerspiegelt.

De studenten kunnen reflecteren op de begrippen ‘mode’ en ‘restyling'. Ze kennen enkele bewerkingstechnieken en maken een eigen creatie. De studenten krijgen inzicht in de mogelijkheden van verschillende stoffen en basistechnieken. Daarnaast kunnen ze reflecteren op het eigen werk en dat van anderen. In deze workshop komen probleemoplosvaardigheden aan bod door de vertaling die de leerlingen maken van hun idee naar de uitvoering in stof.

Doelgroep: mbo
Locatie: bij SKVR of op school
Duur: 2 uur
Kosten:  € 270,-  /  € 225,- (kortingstarief*)
Groepsgrootte: maximaal aantal deelnemers 15, meerdere groepen per keer mogelijk

* Kortingstarief is van toepassing voor Rotterdamse scholen waarbij de activiteit op een SKVR-locatie plaatsvindt.

Goed om te weten

Bij de SKVR- Onderwijsproducten worden vanaf-prijzen getoond.

Het bedrag is gebaseerd op minimaal twee, gelijke en aaneensluitende, workshops uitgevoerd door dezelfde docent.

SKVR streeft naar het aaneensluitend roosteren bij afname van meerdere workshops of lessen met dezelfde docent. Soms komt dit voor u, als school, niet goed uit. U wilt bijvoorbeeld workshops horizontaal programmeren of juist verspreid over de dag meerdere keren dezelfde workshop, waardoor er ‘wachttijden’ voor de docent ontstaan.

Wij plannen de workshops of lessen dan in naar uw wens. Houd hierbij rekening met een toeslag. Neem contact met ons op voor meer informatie of het aanvragen van een offerte.

Informatie voor scholen van buiten Rotterdam

Scholen van buiten Rotterdam zijn van harte welkom op de SKVR-locaties. Het is niet mogelijk workshops en lessenseries te verzorgen op schoollocaties buiten Rotterdam. Scholen van buiten Rotterdam kunnen geen gebruik maken van het kortingstarief.
Meer weten over de mogelijkheden? Neem contact met ons op voor meer informatie of het aanvragen van een offerte.

Informatie en boekingen

SKVR heeft jarenlange ervaring met cultuureducatie in het onderwijs. 
Ik adviseer u graag over de mogelijkheden en beste aanpak voor uw school. 

Bel mij tijdens kantooruren op 010-271 8320 of stuur een mail naar onderwijs@skvr.nl.
Of gebruik het contactformulier, dan neem ik contact met u op.

Laura Goedee
Coördinator onderwijs