Club VJ

Workshop van 2 uur voor mbo niveau 3 en 4
 

Een VJ  is iemand die op feesten en evenementen live video beelden mixt. Samen met het licht en de muziek maakt dit de show! Dat is wat we gaan doen, zelf een korte show maken en performen, Live!

«Terug naar vorige pagina

In deze workshop gaan uw studenten aan het werk met de iPad. We gebruiken de iPad als een instrument om geluid en film mee op te nemen.

We kijken hoe we dit als expressief instrument kunnen gebruiken, rekening houdend met welke videobeelden en welke audio we gaan mixen. In teams van twee wordt er gewerkt aan de voorbereiding van een kort optreden. Samen zoeken we uit welke beelden er bij welke tunes passen. De workshop wordt afgesloten met een korte performance door alle teams!

Studenten doen ervaring op, op het gebied van muziek en video techniek (vidibox app). Ze leren grafisch en beeldend te werken. Ze luisteren en kijken naar beeld en geluid en leren deze te combineren. studenten doen podiumervaring op en werken samen met elkaar. Ze bekritiseren en beargumenteren eigen en elkaars werk. De studenten hebben begrip van de technologische principes. Begrijpen de aard van de technologie en zijn bewust van het juiste gebruik van verschillende gereedschappen. De workshop doet een beroep op de creativiteit en vraagt innovatief gebruik van technologie.

Doelgroep: mbo niveau 3 en 4 
Locatie: SKVR Rotterdam centrum 
Duur: 2 uur
Kosten: € 185,-  /  € 140,- (kortingstarief*) per groep inclusief materiaal
Groepsgrootte: maximaal aantal deelnemers 15 (2 groepen tegelijkertijd mogelijk)

* Kortingstarief is van toepassing voor Rotterdamse scholen waarbij de activiteit op een SKVR-locatie plaatsvindt.

Goed om te weten

Bij de SKVR- Onderwijsproducten worden vanaf-prijzen getoond.

Het bedrag is gebaseerd op minimaal twee, gelijke en aaneensluitende, workshops uitgevoerd door dezelfde docent.

SKVR streeft naar het aaneensluitend roosteren bij afname van meerdere workshops of lessen met dezelfde docent. Soms komt dit voor u, als school, niet goed uit. U wilt bijvoorbeeld workshops horizontaal programmeren of juist verspreid over de dag meerdere keren dezelfde workshop, waardoor er ‘wachttijden’ voor de docent ontstaan.

Wij plannen de workshops of lessen dan in naar uw wens. Houd hierbij rekening met een toeslag. Neem contact met ons op voor meer informatie of het aanvragen van een offerte.

Informatie voor scholen van buiten Rotterdam

Scholen van buiten Rotterdam zijn van harte welkom op de SKVR-locaties. Het is niet mogelijk workshops en lessenseries te verzorgen op schoollocaties buiten Rotterdam. Scholen van buiten Rotterdam kunnen geen gebruik maken van het kortingstarief.
Meer weten over de mogelijkheden? Neem contact met ons op voor meer informatie of het aanvragen van een offerte.