Creatief denken en handelen

Creatief denken en handelen zijn vaardigheden die iedere student moet beheersen om goed voorbereid te zijn op de toekomst.  In al onze workshops en lessenseries komen deze vaardigheden natuurlijk aan de orde. Met de selectie op deze pagina doen we echter een extra beroep op de creatieve hersencellen van uw studenten. 

Workshops

StartUp - Ontwerp voor de toekomst

Als een echte 'Startup' gaan uw leerlingen aan de slag met bedenken én presenteren van een product voor de toekomst. De workshop vindt plaats in Het Nieuwe Instituut waar de leerlingen ook een inspirerende rondleiding krijgen.

Dans-Choreo

Uw studenten worden uitgedaagd het creatieve proces van een choreograaf door te maken. Ze werken toe naar een dansperformance waarin de studenten zelf danser zijn in hun eigen choreografie.

Het bamboe-experiment

Tijdens het bamboe-experiment dagen we uw studenten uit hun creativiteit en vindingrijkheid in te zetten en hun rol binnen de groep te ontdekken. Hier wordt op prikkelende wijze op gereflecteerd.

Straatfotografie

De studenten gaan fotograferen in de Rotterdamse binnenstad. De opdracht is op zoek te gaan naar ‘het moment’ waarop iets tussen mensen gebeurt en dat te vangen in een foto.

Rap

Lessenserie van 6 lessen van 1,5 uur
of workshop van 1,5 uur 

De studenten gaan aan de slag met de techniek van muziek maken èn het schrijven van een persoonlijke tekst. Deze worden gecombineerd in een rap.

Columns schrijven

Workshop van 2 uur
vanaf niveau 3

Uw studenten krijgen tips en trucs om hun mening in een aansprekende column te verwoorden. Ze schrijven aan de hand van opdrachten die ruimte geven voor eigen invulling.

Informatie en Boekingen

Onze medewerkers adviseren u graag of helpen u met het maken van een keuze. 

Bel tijdens kantooruren: 010-271 8320,
stuur een mail: onderwijs@skvr.nl
of gebruik het contactformulier

Ontvang de 'Vol inspiratie tas' cadeau als u nu contact met ons opneemt 

Vol inspiratie