Architectuur

Workshop van 2 uur voor alle leerjaren en niveaus

Onder leiding van een SKVR docent Beeldende Kunst leren jouw studenten de kunst van het architectonisch vormgeven.

«Terug naar vorige pagina

In deze architectuurworkshop ontwerpen jouw studenten een maquette van hun droomhuis, een skyscraper of favoriete hang-out. Ze maken kennis met ontwerpaspecten die horen bij architectuur en ruimtelijk vormgeven.

Met foamboard en etalagespelden stellen ze een ruimtelijk 3D-bouwwerk samen. Het eindresultaat kan vragen oproepen: is het een beeldhouwwerk of toch meer hoogbouw? Alle individuele werkstukken vormen samen een skyline.

In deze workshop komen probleemoplossende vaardigheden aan bod, omdat studenten hun ideeën ruimtelijk gaan construeren en daarbij gebruik moeten maken van de mogelijkheden van het materiaal.

Ze leren kijken naar vorm, kleurgebruik en compositie. Ze kunnen benoemen wat ze zien, gezamenlijk aan een skyline bouwen en elkaar feedback geven.

In deze workshop kan ook de nadruk op samenwerken worden gelegd.

Doelgroep: alle leerjaren en niveaus
Locatie: bij SKVR of op school
Duur: 2 uur
Kosten: € 250,-  /  € 205,- (kortingstarief*) incl. materiaal
Groepsgrootte: maximaal 15 (meerdere groepen per keer mogelijk)

* Kortingstarief is van toepassing voor Rotterdamse scholen waarbij de activiteit op een SKVR-locatie plaatsvindt.

Goed om te weten

Bij de SKVR Onderwijsproducten worden vanaf-prijzen getoond.

Het bedrag is gebaseerd op minimaal twee, gelijke en aaneensluitende, workshops uitgevoerd door dezelfde docent.

SKVR streeft naar het aaneensluitend roosteren bij afname van meerdere workshops of lessen met dezelfde docent. Soms komt dit voor de school niet goed uit. Deze wil bijvoorbeeld workshops horizontaal programmeren of juist verspreid over de dag meerdere keren dezelfde workshop, waardoor er ‘wachttijden’ voor de docent ontstaan.

Wij plannen de workshops of lessen dan in naar jouw wens. Houd hierbij rekening met een toeslag. Neem contact met ons op voor meer informatie of het aanvragen van een offerte.

Informatie voor scholen van buiten Rotterdam

Scholen van buiten Rotterdam zijn van harte welkom op de SKVR-locaties. Het is niet mogelijk workshops en lessenseries te verzorgen op schoollocaties buiten Rotterdam. Scholen van buiten Rotterdam kunnen geen gebruik maken van het kortingstarief.
Meer weten over de mogelijkheden? Neem contact met ons op voor meer informatie of het aanvragen van een offerte.